eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Cannes, 2019. május 19.Alain Delon francia színészlegenda, a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma-életműdíjának várományosa a fesztiválon tartott fotózáson 2019. május 19-én, a díjátadó napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Szívszorító hír érkezett Alain Delonról, aki már nem képes ellátni magát

Legidősebb fia tájékoztatása szerint az utóbbi időben nagyon sokat romlott a 88 éves filmcsillag egészségi állapota.

Bírósági védelem alá helyezte Alain Delont a dél-párizsi régió egyik bíróságának gyámbírója, aki egyben jogi képviselőt is kirendelt a 88 éves színész mellé. Az ő feladata az lesz, hogy segítsen a filmcsillagnak, illetve családjának a megfelelő orvos és ápoló kiválasztásában – írja a hvg.hu a BFMTV beszámolója alapján.

A világsztár fiának, Anthony Delonnak az ügyvédei

„egészségügyi okokból” kérték, hogy helyezzék védelem alá a színészt.

A francia tévécsatorna tájékoztatása szerint a művész számos tevékenységet végezhet, kivéve a legfontosabbakat, mint például az ingatlaneladást, amelynek irányítását harmadik félre bízzák. Franciaországban a „sauvegarde de justice” rövidebb időtartamra érvényes védelmi intézkedés, amely lehetővé teszi az érintett felnőttek képviseletét és segítését a mindennapi élet legfontosabb teendőiben.

Anthony Delon egy január elején megjelent interjúban azt mondta, hogy nagyon erőtlen és rossz egészségi állapotban van az édesapja. A gyámbíró január 25-i végzése megállapította, hogy Alain Delon három gyermeke között nézeteltérés van, különös tekintettel az orvosi ellátására és az ápolásával megbízott gondozókkal kapcsolatban.

A helyi ügyészség még tavaly indított nyomozást, miután a színész legfiatalabb fia, Alain-Fabien Delon bepanaszolta nővérét, Anouchkát, aki állítása szerint visszaélt édesapjuk tudatlanságával és fizikai gyengeségével.

Alain Delon korábbi élettársa, Hiromi Rollin pedig levelet írt az ügyészségnek, amelyben a színész „szándékos meggyilkolásának kísérletével” vádolta gyermekeit.

A filmlegenda gyermekei feljelentették Rollint, mert szerintük elszigetelte Alain Delont a barátaitól és a családjától azóta, hogy a színész 2019-ben agyvérzést kapott. A Delon család ügyvédje korábban beszámolt arról is, hogy Hiromi Rollin bántalmazta a világsztárt. A nőt végül tavaly nyáron bírósági végzéssel lakoltatták ki Alain Delon rezidenciájáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×