eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt egy turista Lengyelországban

Lavina sodorta el. Kimentették, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Elhunyt az a férfi, akire lavina zúdult le a lengyelországi Tátrában, a Giewont hegycsúcs alatt - közölte hétfőn az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió. Később a PAP hírügynökség is megerősítette, hogy a krakkói szakkórház orvosaiak nem sikerült megmenteni a vasárnapi lavinaomlás után kritikus állapotban odaszállított férfit.

A lavina vasárnap délután a Giewont hegy alatt, a Konrád-nyeregben (Przelecz Kondracka) temette maga alá a férfit. A turistánál nem volt a lavinaveszély esetén használatos rádiós jeladó, amely segít a hegyi mentőknek megtalálni az embereket a hótömeg alatt. A mentők két órával később találták meg.

A lavina az elhunyt turistán kívül további három embert sodort el. Közülük ketten a hómezőn kívül maradtak, és maguk mentették ki a hó alól a harmadikat, egy nőt.

A lengyelországi Tátrában jelenleg hármas lavinariasztás van érvényben az ötfokú nemzetközi skálán.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×