eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt egy turista Lengyelországban

Lavina sodorta el. Kimentették, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Elhunyt az a férfi, akire lavina zúdult le a lengyelországi Tátrában, a Giewont hegycsúcs alatt - közölte hétfőn az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió. Később a PAP hírügynökség is megerősítette, hogy a krakkói szakkórház orvosaiak nem sikerült megmenteni a vasárnapi lavinaomlás után kritikus állapotban odaszállított férfit.

A lavina vasárnap délután a Giewont hegy alatt, a Konrád-nyeregben (Przelecz Kondracka) temette maga alá a férfit. A turistánál nem volt a lavinaveszély esetén használatos rádiós jeladó, amely segít a hegyi mentőknek megtalálni az embereket a hótömeg alatt. A mentők két órával később találták meg.

A lavina az elhunyt turistán kívül további három embert sodort el. Közülük ketten a hómezőn kívül maradtak, és maguk mentették ki a hó alól a harmadikat, egy nőt.

A lengyelországi Tátrában jelenleg hármas lavinariasztás van érvényben az ötfokú nemzetközi skálán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×