eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Izraeli légitámadásban lerombolt ház romjai között keresnek túlélőket palesztinok a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeirat palesztin menekülttáborban 2023. október 31-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Doaa al-Baz

Varsó: jelenleg lehetetlen a lengyel állampolgárok evakuálása Gázából

Izrael és Egyiptom felfüggesztette a külföldiek evakuálásának lehetőségét a Gázai övezetből, jelenleg lehetetlen a lengyel állampolgárok kimenekítése - közölte vasárnap a lengyel külügyminisztérium.

A külügyminisztérium közleményében "felháborodva hangsúlyozza", hogy "minden egyes nap, amelyet a lengyel állampolgárok Gázában töltenek, életveszélynek teszi ki őket, és szenvedéssel jár, különösen a gyermekek számára".

A közleményben aláhúzták: "semmilyen körülmény nem indokolja", hogy a három hete a Gázai övezetben tartózkodó lengyelek nem távozhatnak onnan, annak ellenére, hogy a lengyel illetékesek várják őket a határ egyiptomi oldalán.

Megerősítették: a lengyelek "biztonságos és gyors evakuálása érdekében" a lengyel diplomácia a konfliktus október 7-i kitörése óta "szoros és rendszeres, hivatalos és munkakapcsolatban" volt az egyiptomi és izraeli hatóságokkal. A külügyminisztérium képviselői a Gázai övezetben tartózkodó lengyelekkel is fenntartják a kapcsolatot - tették hozzá.

Pénteken a varsói külügyi tárca közölte: csaknem 30 lengyel vár kimenekítésre Gázából.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×