eur:
389.76
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Brüsszel, 2016. március 22.Rendőrautók a brüsszeli Maelbeek nevű metróállomáson, miután robbantás történt a helyszínen 2016. március 22-én. Legkevesebb huszonegy halálos áldozata van Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a metróállomáson történt reggeli robbantásoknak Pierre Meys, a belga főváros tűzoltóságának szóvivője szerint. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Életfogytiglant kapott a brüsszeli terrortámadás több elkövetője

A 2016-os robbantásoknak 32 halálos áldozata volt.

Tíz évtől harminc évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a fellebbviteli bíróság a 2016-os brüsszeli terrortámadás nyolc elkövetőjét - írja HVG a Le Figaro alapján. A harmincéves büntetést az a Mohamed Abrini kapta, aki a brüsszeli reptér öngyilkos merénylőivel együtt érkezett a tett színhelyére, ám a nála levő bomba nem robbant fel.

A bíróság úgy ítélte, hogy a brüsszeli merényletekért szintén felelőssé tett, de a párizsi terrortámadás elkövetéséért már elítélt Salah Abdeslam korábban kiszabott büntetése elegendő. Abdeszlam 2018-ban a rendőrökkel való összetűzés miatt 20 év börtönt kapott, de őt a francia igazságszolgáltatás korábban tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. Hasonló elbírálásban részesült most egy tunéziai terrorista.

2016 márciusában több bomba is felrobbant a brüsszeli repülőtéren, majd nem sokkal később a Maelbeek állomáson áthaladó metrószerelvényben. A támadások összesen 32 halálos áldozatot követeltek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×