eur:
382
usd:
353.67
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
A Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg egyik hirdetését távolítja el egy férfi Szentpéterváron 2023. június 24-én. Hajnalra nyílt katonai konfrontációvá fajult a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csoport és az orosz védelmi minisztérium viszálya. A magánhadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekből Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el.
Nyitókép: MTI/AP

Sokasodnak a jelek, hogy ütött a Wagner órája

A fehérorosz fővárostól, Minszktől délkeletre fekvő katonai bázisról készült műholdfelvételeken úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben sátrakat bontottak le, ami a Wagner-tábor bázisának felszámolására utalhat.

Augusztus 23-án a Wagner főnöke, Jevgenyij Prigozsin és vezető hadnagyai életüket vesztették, amikor az általa használt magánrepülőgép eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant, így zsoldosainak sorsa kétségessé vált.

Most a Tsel katonai bázisról július 25-én, augusztus 25-én és szeptember 9-én készült, a Planet Labs cég által rendelkezésre bocsátott felvételeken a táborban lévő sátrak fokozatos lebontása látszik – írja a Sky News, amit az Index szemlézett.

Szíriában is zajlik a Wagner-erőkkel való leszámolás – jegyzi meg a Portfolio azzal kapcsolatban, hogy egy, a Kremlhez kötődő orosz katonai blogger szerint az orosz védelmi minisztérium megakadályozta, hogy a Wagner-erők a Latakiában található légibázison keresztül fogadjanak Afrikában szolgálatot teljesítő zsoldosokat. Emiatt a zsoldosseregnek a szíriai védelmi minisztériummal kellett tárgyalniuk, hogy egy Homsz tartományban található légibázison keresztül hajtsák végre a rotálást.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×