eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Csokinyusziknak álcázták a postázott kábítószert – videó

Belgium az utóbbi időben az Európából a világ minden tájára postai úton küldött szintetikus kábítószerek elosztóközpontjává vált – a vámosok legnagyobb bánatára.

Húsvét alkalmával nem meglepő, ha a postai küldeményekbe nyúl formájú édességek kerülnek. A belga reptéri postaszolgálat most azonban az édesség egy egészen más változatára lett figyelmes: ezek a nyulak ugyanis egy gramm csokoládét sem tartalmaztak. Ehelyett mind az 1-2 kilónyi nyuszi teste tömör MDMA volt, ami az ecstasytabletták egyik fő összetevője – írja az Index.

A „drognyuszikra” felfigyelő 61 éves Pol Meuleneire néhány hónap múlva megy nyugdíjba 43 év vámszolgálat után. A férfi az AFP-nek azt mesélte, hogy pályafutása kezdetén még nagy dolognak számított, ha 10 gramm kannabiszt talált egy borítékban. Most viszont a brüsszeli repülőtér teherszállítási zónájában lévő irodaházban a munkahelye tele van kreatívan csomagolt illegális szállítmányokkal.

A France24 beszámolója szerint Belgiumban a postai szolgáltatást az európai kábítószer-terjesztők rendszeresen használják szintetikus szerek exportjára. A drogot sok esetben ártatlannak tűnő csomagolásba rejtik – így az ecstasytabletták nemegyszer kerülnek elő étrend-kiegészítős dobozokból. „2022-ben közel 6 tonna kábítószert foglaltunk le itt, a repülőtéren” – nyilatkozta Florence Angelici, az SPF szövetségi pénzügyi szolgálat szóvivője.

A Belgiumban feladott csomagküldemények ellenőrzése szerencsére valamivel egyszerűbbé vált az olyan kézi szkennerek bevezetésével, melyek képesek kimutatni az egyes gyanús anyagok összetételét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×