eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Joe Biden amerikai elnök a koronavírus elleni védettséghez szükséges oltási kampányról beszél a washingtoni Fehér Ház keleti termében 2021. augusztus 18-án. A szakemberek azt javasolják, hogy a Pfizer-BioNTech és a Moderna gyógyszeripari vállalatok által gyártott koronavírus elleni vakcinákkal beoltott emberek az emlékeztető oltást nyolc hónappal a második dózis felvétele után kapják meg. Az emlékeztető oltások beadása szeptember 20-án kezdődhet az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Joe Biden népszerűsége a mélybe zuhant

A Reuters és az Ipsos felmérése szerint mindössze 36 százalékos a támogatottsága Amerikában – elnökségének kezdete óta nem volt ilyen mélyen.

A múlt héten még 42 százalékos volt az elnök támogatottsága, ám ez az érték 36 százalékra zuhant. Az Egyesült Államok lakosainak 59 százaléka elégedetlen azzal, ahogy Joe Biden elnökként teljesít, derül ki a Reuters cikkéből.

Az elnök támogatottsága már augusztus óta 50 százalék alatt van: ez intő jel lehet a demokraták számára, akik így valószínűsíthetően legalább a kongresszus egyik kamarája fölött elvesztik az ellenőrzést a novemberi időközi választásokon.

Biden támogatottsága saját pártján belül is romló tendenciát mutat: 76-ról 72 százalékra zuhant egy hét alatt.

A republikánus szavazóknak mindössze 10 százaléka gondolja úgy, hogy jó munkát végez elnökként.

Még ezzel a 36 százalékos támogatottsággal sem érte el ugyanakkor Biden elődjének, Donald Trumpnak legrosszabb időszakát – a republikánus exvezető 2017 decemberében csak 33 százalékos támogatottsággal rendelkezett.

Az amerikaiak a fogyasztói és üzemanyagárak emelkedése miatt a koronavírus okozta, az ellátási láncban fellépő zavarok miatt is nehézségekkel szembesülnek idén.

A Reuters/Ipsos közvélemény-kutatást online, angol nyelven végezték az Egyesült Államokban. A legutóbbi felmérés során összesen 1005 felnőtt, köztük 456 demokrata és 358 republikánus válaszát gyűjtötték össze. A felmérés hitelességi intervalluma négy százalékpont.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×