eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkos utasok egy pekingi metrómegállóban 2020. április 9-én. A kínai Országos Egészségügyi Bizottság ezen a napon 63 újabb, új koronavírussal megfertőződött beteget jelentett Kínában, közülük kettő kapta el a vírust belföldön.
Nyitókép: MTI/AP/Mark Schiefelbein

Vérbeli kapitalista nyugdíjreformot jelentettek be Kínában

Jöhetnek a magánbiztosítók, évente 600 ezer forintnyi jüanig lehet tölteni a számlát, adókedvezmény is jár mellé. Az ok: nagyon gyorsan öregszik Kína.

Nyugdíjreformot jelentettek be Kínában, válaszul a társadalom gyors elöregedését mutató statisztikákra - írja a Reutersre támaszkodva a Portfolio.hu.

A reform új pillére a magánnyugdíjrendszer, a munkavállalók ezentól nagyobb összegeket is elhelyezhetnek nyugdíjszámlájukon. Az összegnek maximuma is van, 12 ezer jüan (600 ezer forint) évente.

A befizetések után adókedvezmény is jár.

A rendszert egyelőre csak néhány városban vezetik be, ha beválik, országos lesz.

A rendelkezés megmozgathatja a külföldi biztosítókat és vagyonkezelőket, hogy felgyorsítsák terjeszkedésüket a világ legnépesebb országában.

A WHO adatai szerint 20 év múlva Kína lakosságának több mint a negyede 60 évnél idősebb lesz, ez az arány ma 10 százalék.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×