INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

kárpátaljai magyar kulturális szövetség

kárpátalja

ukrajna

Kárpátaljáról is üzentek a magyar kormánynak

Infostart / MTI

A KMKSZ arra kéri a magyar kormányt, hogy továbbra is segítse Ukrajnát

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) nyilatkozatában arra kéri a magyar kormányt, hogy továbbra is segítse Ukrajnát, és "lehetőségei szerint mozdítsa elő a fegyveres konfliktus beszüntetését és a béke megteremtését".

A nyilatkozat rámutat, hogy "a több mint egy hónapja tartó orosz-ukrán háborúnak már eddig is sok ukrán állampolgár, köztük nők és gyerekek estek áldozatul", számosan pedig kénytelenek voltak elhagyni a szülőföldjüket.

Kárpátalja lakosai, köztük a magyarok is a magyar kormányzat támogatásával mindent megtesznek azért, hogy ellássák, befogadják a menekülteket.

Az országgyűlési választás eredménye bizakodásra ad okot abban a tekintetben, hogy "a magyar kormány továbbra is felvállalja majd mind az ukrajnai menekültek gyámolítását, mind az Ukrajnában nehéz körülmények közé került honfitársainknak a megsegítését" - fogalmaznak a nyilatkozatban.

A KMKSZ abban bízik, hogy a kormány "a háború, illetve a védelmi felszerelések szállításának vonatkozásában továbbra is a NATO-döntések, a gazdasági szankciók vonatkozásában pedig az Európai Unió döntéseinek értelmében eljárva továbbra is segíti majd Ukrajnát", valamint örömmel állapítja meg, hogy "Magyarország kezdettől fogva támogatta Ukrajnának az Európai Unióba történő gyorsított felvételét".

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018