eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter

Felrobbant a hajtómű, balesetet szenvedett az óriásrepülő – videó

Kényszerleszállást követően balesetet szenvedett a Volga-Dnepr Airlines Antonov An-124-100-as típusú, eredetileg Bécsbe tartó áruszállító repülőgépe a novoszibirszki repülőtéren.

Az RA-82042 lajstromjelű repülőgép Szöulból teljesített áruszállító járatot, Novoszibirszkben végrehajtott tervezett technikai leszállással – írja az airportal.hu.

A repülőgép kettes számú (bal szárnyon a törzshöz közelebbi) hajtóműve a repülőtér 25-ös jelű futópályájáról végrehajtott felszállás közben meghibásodott. A hajtómű elülső része teljesen levált, az erőforrásból szétrepülő törmelékek súlyos károkat okoztak a repülőgép törzsén, a bal szárny belépőélén és az orrsegédszárnyon. A hajtóműből nagy mozgási energiával kiszakadt darabok egy része átszakította a repülőgép törzsét, és volt, amelyik a géptest túloldalát is.

A Ruszlán személyzete az azonnali visszafordulás és kényszerleszállás mellett döntött, majd alacsony magasságon végrehajtott éles fordulóval visszatért a repülőtérre. Az An-124-es a kényszerleszállást követően letért a futópályáról, és a hóval borított területen állt meg.

A helyszíni fotók és az első hírek tanúsága szerint tűz nem keletkezett, és a fedélzeten 14 fő közül sem sérült meg senki. A hajtóműről leszakadt nagy méretű törmelék a földre zuhanva a környező épületekben is károkat okozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×