eur:
394.43
usd:
370.69
bux:
66185.19
2024. április 16. kedd Csongor
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Újabb medvehorror Székelyföldön, ezúttal túlélte az áldozat

Nagyborosnyón egy kíváncsiskodó férfira azonnal ráugrott egy veszélyt érző anyamedve.

A Főtér.ro és a Digi 24 beszámolója szerint csütörtök reggel egy anyamedve randalírozott a Kovászna megyei Nagyborosnyón - írja a 24.hu. Először a település határában a karámok környékén terelgette három bocsát, ahol rátámadt egy juhászra, akit társai segítettek ki a bajból.

Ám a medvék a település belseje felé menekültek a juhászok elől, a zajra pedig egy férfi kiment a háza elé, de bár ne tette volna, az anyamedve azonnal rávetette magát. A férfi életben maradt, de súlyos sérülésekkel vitték a sepsiszentgyörgyi kórházba.

Miután szerda óta kilövési engedély van a medvékre, a hatóságok képviselői és fegyveres csendőrök őrzik a környéket. A kilövési engedély úgy szól, öt évig bizonyos időszakokban ki lehet lőni a medvéket. A javaslatot tevő RMDSZ reméli, ezzel visszaszoríthatók a medvetámadások Székelyföldön, amik a 2016-os kilövési tiltás után szaporodtak el.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×