eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök az új összetételű kormány első ülésén az athéni parlament épületében 2019. július 10-én. Micotákisz pártja, a jobboldali ellenzéki Új Demokrácia (ND) fölényes győzelmet aratott a július 7-i előrehozott parlamenti választásokon az Alekszisz Ciprasz kormányfő vezette Radikális Baloldali Szövetség (Sziriza) koalícióval szemben.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Kosztasz Cironisz

Megtette az új görög kormányfő az első nagy bejelentéseit

Bizalmat szavazott a görög parlament hétfőn este a július 7-én megválasztott Kiriákosz Micotákisz kormányfőnek, aki kampányígéretéhez híven bejelentette az első, már idén életbe lépő adócsökkentéseket.

Az új konzervatív miniszterelnök 158 szavazattal 142 ellenében kapott bizalmat a 300 tagú parlamentben, amely mintegy három órát szentelt a választások után két nappal felesküdött új kormány programjának bemutatására és vitájára.

A bizalmi szavazás eredménye a várakozásoknak megfelelően alakult, miután a Micotákisz vezette Új Demokrácia (ND) pártnak éppen 158 fős abszolút többsége van az új görög törvényhozásban.

A voksolás előtt Micotákisz kijelentette: azt az optimista üzenetet kell sugározniuk, "hogy végre megváltozhat valami ebben az országban". "A Görögország előtt álló legnagyobb kihívás az, hogy több gazdagságot állítson elő és azt igazságosan ossza el" - tette hozzá.

Az 51 éves miniszterelnök - akinek fő kampányígérete az adók csökkentése és más vállalkozásbarát reformok életbe léptetése volt - bejelentette, hogy a jövő héten megszavazzák az ingatlanadó átlagosan 22 százalékra csökkentését, amely már augusztustól hatályba léphet. Szeptembertől pedig 28-ról 24 százalékra csökkentik a társasági adót.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×