INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

görögország

bizalmi szavazás

kiriákosz micotákisz

Athén, 2019. július 10. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök az új összetételű kormány első ülésén az athéni parlament épületében 2019. július 10-én. Micotákisz pártja, a jobboldali ellenzéki Új Demokrácia (ND) fölényes győzelmet aratott a július 7-i előrehozott parlamenti választásokon az Alekszisz Ciprasz kormányfő vezette Radikális Baloldali Szövetség (Sziriza) koalícióval szemben. MTI/EPA/ANA-MPA/Kosztasz Cironisz

Megtette az új görög kormányfő az első nagy bejelentéseit

Infostart / MTI

Bizalmat szavazott a görög parlament hétfőn este a július 7-én megválasztott Kiriákosz Micotákisz kormányfőnek, aki kampányígéretéhez híven bejelentette az első, már idén életbe lépő adócsökkentéseket.

Az új konzervatív miniszterelnök 158 szavazattal 142 ellenében kapott bizalmat a 300 tagú parlamentben, amely mintegy három órát szentelt a választások után két nappal felesküdött új kormány programjának bemutatására és vitájára.

A bizalmi szavazás eredménye a várakozásoknak megfelelően alakult, miután a Micotákisz vezette Új Demokrácia (ND) pártnak éppen 158 fős abszolút többsége van az új görög törvényhozásban.

A voksolás előtt Micotákisz kijelentette: azt az optimista üzenetet kell sugározniuk, "hogy végre megváltozhat valami ebben az országban". "A Görögország előtt álló legnagyobb kihívás az, hogy több gazdagságot állítson elő és azt igazságosan ossza el" - tette hozzá.

Az 51 éves miniszterelnök - akinek fő kampányígérete az adók csökkentése és más vállalkozásbarát reformok életbe léptetése volt - bejelentette, hogy a jövő héten megszavazzák az ingatlanadó átlagosan 22 százalékra csökkentését, amely már augusztustól hatályba léphet. Szeptembertől pedig 28-ról 24 százalékra csökkentik a társasági adót.

Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Kosztasz Cironisz
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018