eur:
395.77
usd:
360.39
bux:
0
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: otpmobil.hu

Komoly változás következik a SimplePay-nél

Letisztultabb és modernebb kinézetet kap a SimplePay online fizetési felülete. Az újítást több lépcsőben, augusztus végétől teszik elérhetővé a felhasználóknak.

Nyár végétől megújult SimplePay online fizetési felülettel találkozhatnak a vásárlók egy-egy webshopos megrendelés vagy internetes számlafizetés során. Az OTP Mobil ugyanis 5 év és több mint 400 millió tranzakció után, most teljesen megújítja az általa fejlesztett és üzemeltetett platformot.

A felhasználók számára a legszembetűnőbb változás, hogy a lekerekített grafikus elemeknek és színhasználatnak hála sokkal letisztultabbá és modernebbé válik a felület. A kényelmes kezelhetőség érdekében pedig az egyes funkciók csempés elrendezést kapnak – olvasható az otpmobil.hu-n.

Az online fizetési platform szeptembertől egy új opciót is kínál a vásárlóknak: a qvik gyorsfizetési lehetőséget.

A szeptemberben startoló szolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank és a Giro iránymutatása alapján készült, célja pedig, hogy a piacon egységes azonnali fizetési megoldásokat tegyen elérhetővé. A SimplePay-en keresztül a vásárlók hamarosan ezekkel a QR-kódon, deeplinken és NFC-n alapuló azonnali fizetési megoldásokkal találkozhatnak.

Összesen tehát – a kereskedői és az ügyféligényekre reflektálva – 12-féle fizetési mód áll a felhasználók rendelkezésére a fizetési folyamat véglegesítésére a SimplePay online fizetési rendszerében. Ezek között helyet kapnak például a kártyás, a mentett kártyás, a SZÉP-kártyás és a különböző wallet megoldások is.

A fizetési opciókra vonatkozó funkciólista október végére lesz teljes,

a népszerű, Simple-fiókos mentett kártyaadatokkal történő fizetési lehetőségek is ekkortól válnak teljeskörűvé – teszik hozzá.

A különböző módok között alapértelmezett a bankkártyás fizetés, ugyanakkor a digitális tárca „csempére” kattintva a Google Pay és az Apple Pay innovatív opciók is elérhetők.

„A dizájnváltással teljessé válik az év elejétől tartó megújulásunk, amely során a vállalkozói szegmensnek szóló, B2B termékeinket egy márkanév, a SimplePay alá rendeztük. Az online fizetési felület megújítása során arra törekedtünk, hogy az átláthatóbb, a kezelése egyszerűbb és magától értetődő legyen. Emellett kiemelt prioritást kapott az is, hogy a széles szolgáltatásportfóliónkban elérhető fizetési opciók modulárisan bővíthetők legyenek” – mondta el Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese, hozzátéve, hogy a megújulás a kereskedői oldalról nem igényel fejlesztést.

Az új fizetőfelület fokozatosan lesz elérhető augusztus végétől. A folyamat a jelenlegi mintegy 28 ezer webshopban és egyéb online felületen október végéig zárul le, így egy rövid átmeneti időszakban a megszokott és az új felületekkel is találkozhatnak a felhasználók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 13:23
×
×
×
×