eur:
396.1
usd:
369.97
bux:
69614.85
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A Dunaferr Dunai Vasműve 2023. február 16-án. A Dunaferr felszámolója januárban három hónapos működési szerződést kötött a brit-indiai Liberty Steel acélipari vállalattal, a társaság vizsgálja a vasmű további üzemeltetésének lehetőségét. A kormány februárban arról döntött, hogy hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sztrájkbizottság alakult Dunaújvárosban

Lapértesülés szerint sztrájkbizottság alakult a Liberty Dunaújvárosnál, a korábbi Dunaferrnél.

A forbes.hu ír arról, hogy a szakszervezet hetek óta sikertelenül próbál megállapodni a béremelésben a munkáltatóval, pedig a reálkeresetek öt éve nem emelkedtek a cégnél.

Úgy tudják, az érdekképviselet május 7-én jelentette be a munkaadónak a sztrájkbizottság megalakulását, és újabb tárgyalásokat kezdeményezett a sztrájkkövetelésekről.

A szakszervezetek

eredetileg 30 százalékos béremelést követeltek,

mivel három éve nem volt béremelés és a reálkeresetek öt éve nem emelkedtek. A munkaadó azonban nem adott egyetlen, alapbérfejlesztésre vonatkozó javaslatot sem.

A szakszervezetek május 17-én újabb, a munkáltató számára kedvezőbb javaslatot tettek. Ebben 10 százalékos alapbérfejlesztést kértek a következő negyedévre. A munkáltató válaszában azonban továbbra sem tett alapbéremelésre vonatkozó javaslatot, vagyis úgy tűnik, elzárkózik az emeléstől.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: az ukrán külpolitika szempontjából óriási siker a békekonferencia

Kaiser Ferenc: az ukrán külpolitika szempontjából óriási siker a békekonferencia

Bármilyen békemegállapodás alapja csak Ukrajna területi épsége lehet – ez áll a hétvégi svájci békekonferencia zárónyilatkozatában. A dokumentumot a résztvevő 93 országból 81 írta alá, köztük Magyarország, valamint az Európai Unió vezetői. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az orosz vezetés további területszerzésben érdekelt, és a Vlagyimir Putyin által szabott feltételek nem lehetnek kiindulópontjai egy megállapodásnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×