eur:
395.46
usd:
368.16
bux:
69912.23
2024. június 19. szerda Gyárfás
A Dunaferr Dunai Vasműve 2023. február 16-án. A Dunaferr felszámolója januárban három hónapos működési szerződést kötött a brit-indiai Liberty Steel acélipari vállalattal, a társaság vizsgálja a vasmű további üzemeltetésének lehetőségét. A kormány februárban arról döntött, hogy hat hónapon keresztül kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sztrájkbizottság alakult Dunaújvárosban

Lapértesülés szerint sztrájkbizottság alakult a Liberty Dunaújvárosnál, a korábbi Dunaferrnél.

A forbes.hu ír arról, hogy a szakszervezet hetek óta sikertelenül próbál megállapodni a béremelésben a munkáltatóval, pedig a reálkeresetek öt éve nem emelkedtek a cégnél.

Úgy tudják, az érdekképviselet május 7-én jelentette be a munkaadónak a sztrájkbizottság megalakulását, és újabb tárgyalásokat kezdeményezett a sztrájkkövetelésekről.

A szakszervezetek

eredetileg 30 százalékos béremelést követeltek,

mivel három éve nem volt béremelés és a reálkeresetek öt éve nem emelkedtek. A munkaadó azonban nem adott egyetlen, alapbérfejlesztésre vonatkozó javaslatot sem.

A szakszervezetek május 17-én újabb, a munkáltató számára kedvezőbb javaslatot tettek. Ebben 10 százalékos alapbérfejlesztést kértek a következő negyedévre. A munkáltató válaszában azonban továbbra sem tett alapbéremelésre vonatkozó javaslatot, vagyis úgy tűnik, elzárkózik az emeléstől.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×