eur:
389.49
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Paul Taylor/Getty Images

Ezért állt le a fonyódi ásványvíz-előállítás

Korszerűtlen technológiával zajlott a gyártás, részben a vízbázis is sérült sajtóinformációk szerint. A munkavállalókat februárban javarészt elküldték, de megújulást ígérnek.

Korszerűsödik a gyártás a Fonyódi Ásványvíznél, ezért szünetel átmenetileg az üzemi termelés - derül ki a vállalat Pénzcentrumnak küldött közléséből.

Korábban a portál arról írt, hogy várható volt a leállás, mivel a vízbázis sérült, nem volt elegendő mennyiségű víz a fenntartható működéshez, ezt a cég részben megerősítette, ám azt, hogy nem lenne elég víz, nem.

A portál szerdai cikkében arról is szó volt, hogy a vállalat dolgozóinak sorra felmondanak, a jelenlegi készleteket árusítják ki. Ezzel kapcsolatban azt tartalmazza a mostani közlés, hogy februárban valóban ideiglenesen leállt a gyártási tevékenység, amiről "a vállalat vezetése a külső piaci, gazdasági, valamint szabályozói környezet változásai miatt, hosszas mérlegelést követően döntött", és csak átmenetileg.

A szabályozói környezet kapcsán a teljes ásványvíz-palackozói piacot érintő változás az a 2025. január 1-jén életbe lépő európai uniós előírás, amely szerint a műanyag italcsomagolást forgalmazó vállalatoknak a palackok előállítása során 25 százalékos arányban újrahasznosított alapanyagot kell felhasználniuk. A Fonyódi Ásványíz Kft. palackozóüzemében működtetett gépsorokat mintegy 25 éve telepítették, ezek a berendezések pedig nem alkalmasak az újrahasznosított műanyag alapanyagok ilyen mértékű felhasználására.

Az ígéret szerint azonban a gyártósor és a márka is megújul, 10 millió eurót invesztálnak az átalakításba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×