eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: MVM

Az MVM dollárkötvényt készül kibocsátani

Rövid tájékoztatást adott ki az MVM a Budapesti Értéktőzsdén, miszerint megbízást adott nemzetközi pénzintézeteknek befektetői telefonkonferenciák lebonyolítására, amelyek után (megfelelő tőkepiaci körülmények esetén) dolláralapú kötvényeket bocsáthat ki.

Mindez azt követően történt, hogy a minap befektetői tájékoztatón mutatta be az MVM a négypilléres gazdasági stratégiáját, benne a megújuló energiás kapacitások sokszorozódását, az ebből adódó hálózatifejlesztési szükségleteket, illetve a három rugalmas gázerőmű megépítésének tervét is, mint az egyik lényeges finanszírozási feladatot - írja a Portfolio.

Interjút adott a lapnak Fazekas László, az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese, melyben elmondta:

"A stratégiában bemutatott növekedési pálya jelentős finanszírozási igényt generál a következő években, így folyamatosan nyomon követjük a tőkepiacok eseményeit, és ha kedvező momentum adódik a kötvénykibocsátásra, szeretnénk készen állni."

A lap azt írja, a jelek szerint egy ilyen tranzakció történhet meg, elsőként a befektetői telefonkonferenciák megszervezésével, majd ezek és a tőkepiaci tapasztalatok tükrében magának a kibocsátásnak a lebonyolításával.

A Budapesti Értéktőzsdén megjelent tájékoztatás szerint "Az MVM Zrt. megbízást adott a BNP Paribas és a J.P. Morgan mint fő szervezők, valamint az Erste Group, ICBC, KBC, OTP Bank, SMBC és UniCredit mint Joint Bookrunner-ek részére több befektető részvételével tartandó telefonkonferenciák megszervezésére. A tőkepiaci körülmények függvényében, dollárban denominált kötvénykibocsátásra kerülne sor nemzetközi kötvénypiaci befektetők részére."

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 21:40
×
×
×
×