eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: MVM

Az MVM dollárkötvényt készül kibocsátani

Rövid tájékoztatást adott ki az MVM a Budapesti Értéktőzsdén, miszerint megbízást adott nemzetközi pénzintézeteknek befektetői telefonkonferenciák lebonyolítására, amelyek után (megfelelő tőkepiaci körülmények esetén) dolláralapú kötvényeket bocsáthat ki.

Mindez azt követően történt, hogy a minap befektetői tájékoztatón mutatta be az MVM a négypilléres gazdasági stratégiáját, benne a megújuló energiás kapacitások sokszorozódását, az ebből adódó hálózatifejlesztési szükségleteket, illetve a három rugalmas gázerőmű megépítésének tervét is, mint az egyik lényeges finanszírozási feladatot - írja a Portfolio.

Interjút adott a lapnak Fazekas László, az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese, melyben elmondta:

"A stratégiában bemutatott növekedési pálya jelentős finanszírozási igényt generál a következő években, így folyamatosan nyomon követjük a tőkepiacok eseményeit, és ha kedvező momentum adódik a kötvénykibocsátásra, szeretnénk készen állni."

A lap azt írja, a jelek szerint egy ilyen tranzakció történhet meg, elsőként a befektetői telefonkonferenciák megszervezésével, majd ezek és a tőkepiaci tapasztalatok tükrében magának a kibocsátásnak a lebonyolításával.

A Budapesti Értéktőzsdén megjelent tájékoztatás szerint "Az MVM Zrt. megbízást adott a BNP Paribas és a J.P. Morgan mint fő szervezők, valamint az Erste Group, ICBC, KBC, OTP Bank, SMBC és UniCredit mint Joint Bookrunner-ek részére több befektető részvételével tartandó telefonkonferenciák megszervezésére. A tőkepiaci körülmények függvényében, dollárban denominált kötvénykibocsátásra kerülne sor nemzetközi kötvénypiaci befektetők részére."

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×