eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Már nem Budapest a Wizz Air legfőbb bázisa

A cég egy szomszédos ország fővárosában több repülőgépet állomásoztat, mint Budapesten.

Tavaly Bukarest lett a Wizz Air legnagyobb bázisa - írja a Ziarul Financiar a cég tájékoztatása alapján. A diszkont légitársaság bukaresti bázisához 17 repülőgép tartozik, az onnan induló, illetve oda érkező járatok száma pedig havi átlagban 2400. A Wizz Air budapesti járatainak száma 2000 körül van, írja a Ziarul Financiar.

A közeljövőben két újabb géppel bővül a bukaresti bázis állománya. "Ezzel a beruházással 19-re nő a bukaresti bázis gépeinek a száma, ahol 800 személy dolgozik.

Ez a legnagyobb bázisa a Wizz Airnek, amely így megerősíti romániai piacvezető pozícióját, 57 százalékos piaci részesedéssel"

- közölte a légitársaság a Ziarul Financiarral.

A Wizz Air hat bázist működtet Romániában, Bukaresten kívül Kolozsváron, Nagyszebenben, Temesváron, Iasiban és Craiován. Ezekről a repterekről 170-nél több járatot üzemeltet a légitársaság, belföldieket és nemzetközieket egyaránt. A nemzetközi járatok 24 célországba repülnek.

Tavaly közel 13 millióan repültek a légitársaság romániai járataival, míg egy évvel korábban 8,5 millióan.

Címlapról ajánljuk
Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

Kiszámolták, mennyit hoz a konyhára a budapesti Bajnokok Ligája-döntő

A látogatók fogyasztásai és költései növelik a kiskereskedelem, a vendéglátás és a szolgáltatások forgalmát a helyi vállalkozások körében, valamint gyarapítják a szállítási ágazatok bevételét is – mondta az InfoRádióban Németh Viktória, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 16. 12:08
×
×
×
×