eur:
394.89
usd:
363.87
bux:
65975.59
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megszólalt a kormány az idei nyugdíjemelés ügyében

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára egy képviselői kérdésre adott választ.

Ha 2023-ban a becsültnél magasabb lesz az infláció, akkor – az előző évekhez hasonlóan – nyugdíjkorrekciót hajt végre a kormány – válaszolta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára Varga Mihály miniszter nevében Komjáthi Imre MSZP-képviselő kérdésére.

A szocialista pártelnök az iránt érdeklődött, hogy emelik-e a nyáron a nyugdíjakat, az államtitkár pedig azt írta, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjak értékmegőrzése mellett, és felidézte, hogy nemcsak visszaépítették a 13. havi nyugdíjakat, hanem az idén januárban 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyugdíjemelés módszerét törvény rögzíti, és kiegészítő nyugdíjemelésre az előző két évben is sor került.

"Amennyiben az évközi adatok alapján azt állapítjuk meg, hogy a 2023-ra becsültnél magasabb lesz az éves infláció mértéke, – januárra visszamenőleg – nyugdíjkorrekciót hajtunk végre" – írta Tállai András, és hozzátette, ha erről dönt a kormány, időben tájékoztatni fogja az érintetteket.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×