eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

MKKE: luxuscikk lett a könyv a hatalmas infláció miatt

Jelentősen drágult a könyv, de még elérhető az emberek számára – állapítja meg Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke. Azt reméli, hogy karácsonykor sokan vesznek majd könyvet.

A nyomdák egyenesen ott tartanak, hogy azt kérik, ne írjunk árat a könyvekre, mert lehet, hogy a nyomtatás pillanatában már drágább lesz az alapanyag, mint amikor elvállalták a munkát - mondta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke a VG-nek.

Gál Katalin a könyvfesztivált értékelte a lapnak, de közben szóba kerültek az emelkedő költségek. Van olyan papírfajta, amelyiknek duplájára nőtt az ára az elmúlt hónapokban. A kemény táblás könyvekhez szükséges, úgynevezett fekete lemez pedig szinte csak aranyárban kapható.

Gál Katalin ezzel kapcsolatban nagy gondnak nevezte, hogy

a Nemzeti Kulturális Alap nem utalja időben a könyves szakmának megítélt támogatásokat,

amelyek ráadásul erősen csökkentek is.

Az infláció alakulását látva Gál Katalin úgy számol, hogy idén karácsonykor a könyv lesz a legelérhetőbb árú luxuscikk, minden más slágerajándék sokkal drágább lesz.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×