eur:
394.92
usd:
364.17
bux:
65483.72
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Unsplash.com

Pazarolja a benzint, ha a kattanás után is tankol

Állítólag több deci üzemanyag is kifolyik az autóból, ha a benzinkútnál a kattanás után is beleeröltet még néhány deci benzint.

Általános tévhit, hogy csak egy korai figyelmeztetés, amikor tankolás közben kattan az üzemanyagtöltő pisztoly. Sokan ilyenkor még rátöltenek valamennyit, különösen, ha hosszú út közben vannak.

Ez nagy hiba - olvasható a LADbible cikkében, amelyből kiderül: a kattanás után az autóba töltött üzemanyag valójában már nem jut el a tartályig.

A szeretlekmagyarorszag.hu által lefordított írásból az is egyértelművé válik, hogy akadnak olyan benzinkutak Angliában, ahol a cső egyszerűen visszaszívja a feleslegesen kitöltött üzemanyagot. Vagyis ebben az esetben tulajdonképpen az autós fizet a benzinkútnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×