eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Változtat a kormány a rezsicsökkentéses szabályokon

A szombat este megjelent kormányhatározatok között szerepel az, amelynek egyik bekezdéséből a változtatás célja és határideje is kiderül.

Mint már több forrásból ismert volt, a rezsicsökkentés lakossági lábát fenn kívánja tartani a kormány, ám egy korábbi háttérbeszélgetésen már volt szó arról, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi rendszere nem biztos, hogy ugyanígy fennmarad a cégek és állami társaságok számára.

A pünkösd előtti szombat este, az aznapi kormányülés után megjelent döntések között szerepel egy határozat, amely azt mutatja be, hogy a különadókon túl a kormány mire készül még a költségvetés kiadási oldalán a deficit csökkentése érdekében. Ennek egyik bekezdése rendelkezik a rezsicsökkentési szabályok átírásáról - vette észre a Portfolio.

A 1281/2022. (VI. 4.) Korm. határozatban szerepel az, hogy a kormány "felhívja a technológiai és ipari minisztert, hogy a pénzügyminiszter bevonásával tegyen javaslatot

a visszaélések elkerülése érdekében a rezsicsökkentési szabályok olyan módosítására,amely alapján a villamos energia és a földgáz egyetemes szolgáltatásra kizárólag a lakossági fogyasztó jogosult".

A feladatra Varga Mihály pénzügyminisztert és Palkovics László technológiai és ipari minisztert jelölte ki a kormányfő. Nekik, illetve minisztériumaiknak kell megalkotniuk az új rezsicsökkentési szabályokat július elsejéig.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×