INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

turizmus

kárpát-medence

dankó dénes

fejlesztés

Nagybecskerek főtere, balról a városháza, középen Péter jugoszláv király szobra, jobbról a Nepomuki Szent János-székesegyház.

A magyar utazóközönség kerülhet a célkeresztbe

A teljes lenullázódás után lassan visszatér a forgalom a magyarországi magyarok által is szívesen látogatott délvidéki, felvidéki és kárpátaljai területekre. A turisztikai célpontok fejlesztéséhez anyaországi források is rendelkezésre állnak – hangzott el Ópusztaszeren, a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület rendezvényén.

A legnagyobb fókusz most a magyar piacra helyeződik, miután elsősorban magyarországi, magyar nyelvű vendégeket várnak a turizmus újbóli elindulásával – fogalmazott az InfoRádiónak Dankó Dénes vajdasági utazásszervező.

Emlékeztetett, az utóbbi hónapokban a Vajdaságban is teljes leállás volt tapasztalható, az elmúlt évekhez képest

2-3 százalékra csökkent a forgalom, vagyis a turizmus tulajdonképpen megszűnt.

Ugyanakkor szerencsésnek tartja, hogy Szerbia és Magyarország között olyan virágzó a kapcsolat, hogy a Vajdaság az elsők között lehetett, akik előtt a határok megnyíltak és megindulhatott egy oda-vissza forgalom. Bár még nem lehet arról beszélni, hogy minden helyreállt, de egyre több a lekérés Magyarországról, miközben tendenciaszerűen sokkal erősebb belföldi vendégkört is ki tudnak szolgálni, akár a Vajdaságon belüli utazókat, akár a Belgrádból, illetve az attól délebbre fekvő városokból érkezőket – magyarázta.

Dankó Dénes az InfoRádió érdeklődésére elmondta, az ópusztaszeri rendezvény során azt tudta meg a kollégáitól, hogy a környező régiók, így Kárpátalja vagy akár a Felvidék, hasonló problémákkal szembesült, mint a Vajdaság, és csak most indul a forgalmuk, tehát ezeket a területek sincsenek még a közelében sem a korábbi évek számainak. Esetükben is az érződik, hogy a közeli desztináció lehetősége nőhet meg – fogalmazott az utazásszervező.

Megjegyezte: a környező országokkal ellentétben

a Vajdaság némi előnyben lehet,

miután ott évek óta létezik egy jól működő támogatási rendszer, amely jelenleg kifejezetten a turizmus berkeiben dolgozó szolgáltatókra koncentrál, különféle pályázati kiírásokat biztosítva a szálláshelyek bővítésétől és állatjavításától kezdve a starup turisztikai programok és vállalkozások támogatásáig, szinte mindenre. Dankó Dénes bizakodó a tekintetben, hogy ez egy folyamatos tendencia lesz a fenntartható turisztikai iparág érdekében.

Végezetül megjegyezte: a Vajdaság elsősorban forgalomélénkítésre szorul. Ezt szolgája, hogy erős turisztikai marketingtevékenység mellett próbálnak olyan standardokat, illetve olyan minőségbiztosítási rendszert beállítani, ami megkapó lehet – mások mellett – a magyarországi utazóközönség számára. Mindemellett több épített és kulturális hagyatékok, turisztikai látványosságok fejlesztése is zajlik – emelte ki.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó hang

Turizmus a külhonban – Dankó Dénes utazásszervező, Vajdaság
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018