eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nagybecskerek főtere, balról a városháza, középen Péter jugoszláv király szobra, jobbról a Nepomuki Szent János-székesegyház.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

A magyar utazóközönség kerülhet a célkeresztbe

A teljes lenullázódás után lassan visszatér a forgalom a magyarországi magyarok által is szívesen látogatott délvidéki, felvidéki és kárpátaljai területekre. A turisztikai célpontok fejlesztéséhez anyaországi források is rendelkezésre állnak – hangzott el Ópusztaszeren, a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület rendezvényén.

A legnagyobb fókusz most a magyar piacra helyeződik, miután elsősorban magyarországi, magyar nyelvű vendégeket várnak a turizmus újbóli elindulásával – fogalmazott az InfoRádiónak Dankó Dénes vajdasági utazásszervező.

Emlékeztetett, az utóbbi hónapokban a Vajdaságban is teljes leállás volt tapasztalható, az elmúlt évekhez képest

2-3 százalékra csökkent a forgalom, vagyis a turizmus tulajdonképpen megszűnt.

Ugyanakkor szerencsésnek tartja, hogy Szerbia és Magyarország között olyan virágzó a kapcsolat, hogy a Vajdaság az elsők között lehetett, akik előtt a határok megnyíltak és megindulhatott egy oda-vissza forgalom. Bár még nem lehet arról beszélni, hogy minden helyreállt, de egyre több a lekérés Magyarországról, miközben tendenciaszerűen sokkal erősebb belföldi vendégkört is ki tudnak szolgálni, akár a Vajdaságon belüli utazókat, akár a Belgrádból, illetve az attól délebbre fekvő városokból érkezőket – magyarázta.

Dankó Dénes az InfoRádió érdeklődésére elmondta, az ópusztaszeri rendezvény során azt tudta meg a kollégáitól, hogy a környező régiók, így Kárpátalja vagy akár a Felvidék, hasonló problémákkal szembesült, mint a Vajdaság, és csak most indul a forgalmuk, tehát ezeket a területek sincsenek még a közelében sem a korábbi évek számainak. Esetükben is az érződik, hogy a közeli desztináció lehetősége nőhet meg – fogalmazott az utazásszervező.

Megjegyezte: a környező országokkal ellentétben

a Vajdaság némi előnyben lehet,

miután ott évek óta létezik egy jól működő támogatási rendszer, amely jelenleg kifejezetten a turizmus berkeiben dolgozó szolgáltatókra koncentrál, különféle pályázati kiírásokat biztosítva a szálláshelyek bővítésétől és állatjavításától kezdve a starup turisztikai programok és vállalkozások támogatásáig, szinte mindenre. Dankó Dénes bizakodó a tekintetben, hogy ez egy folyamatos tendencia lesz a fenntartható turisztikai iparág érdekében.

Végezetül megjegyezte: a Vajdaság elsősorban forgalomélénkítésre szorul. Ezt szolgája, hogy erős turisztikai marketingtevékenység mellett próbálnak olyan standardokat, illetve olyan minőségbiztosítási rendszert beállítani, ami megkapó lehet – mások mellett – a magyarországi utazóközönség számára. Mindemellett több épített és kulturális hagyatékok, turisztikai látványosságok fejlesztése is zajlik – emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×