INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

magyar posta

csomag

koronavírus

Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.

Meglepő változást tapasztal a Posta

Infostart / MTI

Növekedést okozott a koronavírus-járvány a csomagforgalomban, de nincs fennakadás - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Magyar Posta arról is tájékoztatta a lapot, hogy a járvány nélkül tervezetthez képest

április első hetében több mint 25 százalékkal több csomagot kézbesített, és még a húsvét előtti négy munkanapos héten is 20 százalék feletti volt az eltérés.

Március vége óta ismét érkeznek - mégpedig egyre jelentősebb mennyiségben - a korábban, még március elején megrendelt küldemények a Távol-Keletről is.

Az érintésmentes kézbesítés is "flottul" megy, ezt az ügyfelek is támogatják, és nem is hiányolják az aláírást. Emellett egyre kevesebb webáruház ajánlja fel a fixponti átvételt, illetve támogatják, kifejezetten kérik az online fizetést.

Mostanában leginkább szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket, higiéniai és kozmetikai cikkeket rendelnek a Magyar Posta partnereitől. A home office-hoz és a digitális oktatáshoz kapcsolódóan pedig az elektronikai cikkek is nagyobb számban jelentek meg a csomagok között, és az olyan háztartási kisgépek is, mint a kenyérsütő vagy a szendvicskészítő. Emellett azért sok a szokásos tavaszi rendelés is a postánál: a kerti szerszámok, a felújításhoz szükséges anyagok, a csúszdák. Több viszont a feladott bicikli, és fellendült a sportszerek és az állateledel e-forgalma is, de a ruházati e-kereskedők tavaszi akciói is pörgetik a piacot.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018