eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Meglepő változást tapasztal a Posta

Növekedést okozott a koronavírus-járvány a csomagforgalomban, de nincs fennakadás - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Magyar Posta arról is tájékoztatta a lapot, hogy a járvány nélkül tervezetthez képest

április első hetében több mint 25 százalékkal több csomagot kézbesített, és még a húsvét előtti négy munkanapos héten is 20 százalék feletti volt az eltérés.

Március vége óta ismét érkeznek - mégpedig egyre jelentősebb mennyiségben - a korábban, még március elején megrendelt küldemények a Távol-Keletről is.

Az érintésmentes kézbesítés is "flottul" megy, ezt az ügyfelek is támogatják, és nem is hiányolják az aláírást. Emellett egyre kevesebb webáruház ajánlja fel a fixponti átvételt, illetve támogatják, kifejezetten kérik az online fizetést.

Mostanában leginkább szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket, higiéniai és kozmetikai cikkeket rendelnek a Magyar Posta partnereitől. A home office-hoz és a digitális oktatáshoz kapcsolódóan pedig az elektronikai cikkek is nagyobb számban jelentek meg a csomagok között, és az olyan háztartási kisgépek is, mint a kenyérsütő vagy a szendvicskészítő. Emellett azért sok a szokásos tavaszi rendelés is a postánál: a kerti szerszámok, a felújításhoz szükséges anyagok, a csúszdák. Több viszont a feladott bicikli, és fellendült a sportszerek és az állateledel e-forgalma is, de a ruházati e-kereskedők tavaszi akciói is pörgetik a piacot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×