eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

OTP: a pénztárból is lehet készpénzt felvenni

Az OTP Bank több újdonsággal és akcióval jelentkezik a lakáshitelezésben és a bankkártya fronton is. Október elején megjelenik például egy új, "olimpiai" hitelkártya, és jövőre kártyával való fizetéskor a kasszánál készpénzt is kérhetnek a bank ügyfelei.

Kártyafronton az OTP Bank legújabb terméke az OTP-BOM hitelkártya, amellyel a bank Budapesti Olimpiai Mozgalmat kívánja támogatni. Jutalékbevételének terhére ugyanis 5 forintot juttat minden, ezzel a kártyával lebonyolított vásárlás után a BOM-nak. A pénzintézet arra számít, hogy évente több millió forinthoz jut ily módon a szervezet.

Az október 5-től igényelhető, dombornyomott, affinity (támogató) típusú Visa classic bankkártyához 150-600 ezer forintos hitelkeret kapcsolódik, a kamatmentes időszak legfeljebb 45 nap, a teljes hiteldíjmutató (THM) 34,64-39,28 százalék. Az első évben a bank nem számítja fel az 5 ezer forintos kártyadíjat. A kártyát Kásás Tamás többszörös világ- és olimpiai bajnok képmása díszíti.

Az OTP Bank a kártya üzletágban 2007 első félévében több új szolgáltatás bevezetését tervezi. Az egyik újdonság a cashback tranzakciók, azaz a vásárlással egybekötött kisösszegű készpénzfelvételi lehetőség bevezetése lesz (a kasszánál kártyával való fizetéskor készpénzt is kérhetünk a pénztárostól). A tervek között szerepel továbbá a POS-en történő mobiltelefon- feltöltés, valamint az ATM-en keresztül történő számlafizetés bevezetése is.

Az OTP csoport az éles verseny ellenére is őrzi vezető pozícióját a lakáshitelezésben: június végén 43,9 százalékos részesedéssel rendelkezett a teljes lakáshitelpiacon, a forint alapú lakáshitelezésben 52, a deviza alapúban pedig 24 százalékkal.

Az újdonságok közül az egyik az október 1-jén elindított svájci frank alapú, Lakástakarék megtakarítási szerződéssel kombinált lakáshitel, amelynek térnyerését kedvezményekkel ösztönzi a bank: egy éven keresztül nem kell kezelési költséget fizetni, s november 17-ig a közjegyzői és értékbecslési díjat sem kell megfizetni.

A termékcsomag induló törlesztő részletei - a lakáselőtakarékossági betéthez igénybe vehető 30 százalékos állami támogatásnak is köszönhetően - a normál konstrukcióhoz képest 20 százalékkal alacsonyabbak.

A szabad felhasználású OTP Gyorshitelt október 1-jétől alacsony törlesztés mellett is igényelni lehet, az induló fizetési teher - Lakástakarék szerződéssel kombinálva - 20 százalékkal alacsonyabb az általános feltételű OTP Gyorshitelhez képest. Ezt a bank 3 millió forintig 3 nap alatt elbírálja, s mivel a hitelszerződést nem szükséges közjegyzői okiratba foglalni, a folyósításra a szerződéskötést követően két munkanapon belül sor kerülhet.

A bank október 1. és november 17. között minden svájci frank alapú devizahitel, valamint új lakás vásárlására és építésére szolgáló hitel értékbecslési díját elengedi (a díj összege 5 millió forintos, 20 éves futamidejű hitelnél elérheti a 70 ezer forintot).

A forintban fix törlesztésű, 300 ezer és 1,6 millió forint közötti összegű svájci frank alapú kölcsönt október 2-tól november 30-ig 10,95 és 11,50 százalék közötti ügyleti kamaton kínálja az OTP őszi személyi kölcsön akciója során.

Ami a megtakarításokat illeti, október 7-én futamidőtől és összegtől függően 1-3 százalékpontos kamatemelést hajt végre a hitelintézet a fix kamatozású lakossági forint megtakarítások körében úgy, hogy a hosszabb távú lekötéseket magasabb prémiummal honorálja. A legmagasabb, 3 százalékpontos emelés a fix kamatozással 12 hónapra lekötött forint betéteknél érvényesül. Az elérhető kamat az 1 millió forint alatti összegeknél 5,75, az 5 millió forint feletti összegeknél 6,5 százalékra növekszik.

Az OTP október 3-án betétlekötési akciót is indított, amelynek során 3 hónapos fix kamatozású betételhelyezési lehetőséget kínál, az elérhető kamat az összegtől függően akár 7 százalék is lehet.

Címlapról ajánljuk
Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

A franciák elleni vereség után 9 órától a brazilokkal játssza második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×