eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Emelkedő inflációra számítanak a szakértők

Az OTP Bank elemzése szerint várhatóan nem lehet bevezetni az eurót Magyarországon 2010-ben, miután jövőre csak a GDP másfél százalékával csökken az államháztartási hiány.

A bank elemzői úgy vélik: változatlan gazdaságpolitika mellett az államháztartás hiánya az idén meghaladhatja a GDP 8 százalékát.

A szakértők úgy fogalmaznak: az új kormánynak nemcsak a költségvetési hiány csökkentését, hanem a közigazgatás, az egészségügy és az oktatás szerkezeti reformját is meg kell valósítania.

Az OTP elemzői szerint a forint tovább gyengülhet az euróhoz képest.

A bank előrejelzése szerint az idén 4,6 százalékos, jövőre 3,8 százalékos lesz a GDP-növekedése.

A gazdasági folyamatok hatására idén 2,2 százalékos, jövőre 4 százalékos fogyasztóiár-inflációt várnak az OTP Bank elemzői.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×