eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin

Adózni kell majd minden sms és email után?

Az Európai Unió törvényhozása az e-mailek és a mobil telefonon küldött rövid szöveges üzenetek megadóztatását fontolgatja. Az adó mértéke nem volna jelentős, a hatalmas európai sms- és az emailforgalom miatt azonban jelentős bevételt jelenthetne, amit az EU finanszírozására fordítanának.

A javaslatot jegyző Alain Lamassoure, francia EP-képviselő mintegy 1,5 eurócentes, azaz majd 4 forintos adót vetne ki az sms-ekre, minden egyes elküldött e-mail után pedig 0,00001 eurócent, vagyis 0,000036 forint adót hajtana be.

"Ez jelentéktelen összeg volna, de a napi több milliárd e-mailt és sms-t nézve mégis jelentős bevételt adnának ki" - vélekedett az Európai Néppártban ülő képviselő, akinek javaslatát jelenleg az Európai Parlament egy munkacsoportja vizsgálja.

Az Európai Uniót egy sor importvámból, adóból és az országok által befizetett összegekből finanszírozzák. Az új 7 éves költségvetés körüli vitákat követően azonban az unió vezetése úgy döntött: változtatni kell a finanszírozáson.

Az ötleteket 2008-2009-ig próbálják összegyűjteni. Felmerült például az, hogy adót vessenek ki a repülőjegyekre és külön adóztassák meg az olajipari cégeket is.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×