eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Európai Bizottság vizsgálódik a MAVIR-nál

Megkezdte a helyszíni vizsgálatot az Európai Bizottság versenyhivatalának küldöttsége a Magyar Villamos Művek Zrt.-nél, és az általa ellenőrzött társaságoknál.

A testület május 5-ei határozatában azzal indokolja a vizsgálat szükségességét, hogy az MVM nagyon erős piaci szereplő.

A bizottság szerint az is elképzelhető, hogy nemcsak nagyon erős, hanem domináns is.

Az MVM a magyarországi villamosenergia-termelő kapacitás 25 százalékának tulajdonosa és működtetője, nagykereskedőként a magyarországi kapacitások több mint 60 százalékát ellenőrzi, a keletről érkező importnak pedig 50 százalékát kontrollálja.

A határozat rámutat: az MVM-et jogszabály kötelezi arra, hogy tárgyalja újra szerződéses partnereivel a hosszú távú szerződéseit, ezek azonban nem vezettek érdemleges eredményre.

A bizottság szerint erőfölény kihasználására ad lehetőséget az is, hogy az MVM leányvállalatán, a Maviron keresztül a nagyfeszültségű villamosenergiaátviteli-rendszer tulajdonosa és üzemeltetője is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×