eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nagyon nagy keleti bankot" venne az OTP

Az OTP Bank nem tartja kizártnak, hogy megvásárolna egy "nagyon nagy keleti bankot" - közölte Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban. Az OTP vezetője részleteket az üzleti titokra hivatkozva nem kívánt elárulni.

Az OTP Csoport a jövőben egyre távolabbi országokban kíván befektetni. Ezen terveihez kapcsolódóan péntek délután egy külföldi bankárnál "egy nagyon nagy keleti bank" megvásárlása felől érdeklődött - közölte a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Csányi Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában részleteket nem kívánt elárulni, ám azt közölte: felvásárlási célpontjaik Magyarországtól egyre távolabb esnek.

Az OTP Csoport elnök-vezérigazgatója szólt arról is, hogy Ukrajnában, Szerbiában és Törökországban is tárgyalnak helyi bankok megszerzéséről.

Csányi Sándor szerint a pénzintézet további külföldi terjeszkedéssel és a meglévő leányvállalatok fejlesztésével kívánja növelni eredményét.

A társaság elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a közép-kelet-európai régióban növekszik a piac, mert például a lakosság eladósodottsága jóval kisebb, mint Nyugat-Európában.

Közben az OTP évi rendes közgyűlése pénteken elfogadta az igazgatóság osztalékjavaslatát, így a bank a tavalyi 138,346 milliárd forintos adózott nyereségből 55,16 milliárd forintot fordít osztalékfizetésre, ami az adózott nyereségre vetítve mintegy 40 százalékos osztalékrátát jelent.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×