eur:
390.98
usd:
366.92
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Beletört a szexbe a mesterséges intelligencia bicskája

A kutatókat is meglepte, milyen sokan társalognak pikáns témákról a különböző MI chatbotokkal. Eredményeiket tanulmányban publikálták.

Több egyetem kutatói dolgoztak azon a tanulmányon, ami az arXiv preprint szerveren jelent meg - számolt be róla a hvg.hu. A felmérés során összesen egymillió olyan beszélgetést vizsgáltak meg, melyeket felhasználók 25 különféle chatbottal folytattak.

Az elemzés során százezer véletlenszerűen kiválasztott, angol nyelvű beszélgetés képezte a mintát, és bár a diskurzusok többsége programozásról és hasonlókról zajlott, igen nagy számban,

körülbelül 10 százalékos arányban fordultak elő kifejezetten felnőtt témájú kérések, kérdések is.

Voltak köztük erotikus történetekre vonatkozók, de szerepjátékokkal és szexuális fantáziával kapcsolatos diskurzusok is. A kutatók szerint jó forrásként szolgálhatnak ezek a beszélgetések a nagy nyelvi modellek biztonsági kérdéseinek, problémáinak vizsgálatához. Emellett megállapították, hogy az OpenAI azon alkalmazásprogramozási interfésze (API) sem működött tökéletesen, mely a nem biztonságosnak ítélt beszélgetéseket hívatott megjelölni.

A nem korhatáros témák tekintetében az emberek érdeklődnek még szoftverhibák és javítások, szöveg-összefoglalások és utazási tanácsok iránt is.

A kutatók elismerték, hogy az adatbázis nem reprezentálta a szélesebb felhasználó közönséget, mert a legtöbb résztvevő vagy a mesterséges intelligenciák rajongója, vagy szintén kutató volt, és a rendszerek regisztrációja sem valami szigorú, miképpen a későbbi adatgyűjtés sem. Ez eredményezhetett rossz minőségű, vagy duplikált adatokat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×