eur:
379.92
usd:
351.14
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Pixabay

Jávorszarvas szaladgált a metrósíneken - videó

Rossz helyre tévedt állat bénította meg szerdán a stockholmi metró közlekedését. A jávorszarvast végül lelőtték - közölte Claes Keisu, a svéd főváros metróüzemeltető vállalatának szóvivője.

A sínekre tévedt jávorszarvas több órán át kószált a stockholmi metró piros vonalán, megbénítva a forgalmat. Hét állomást le is kellett zárni. Végül a Varby Gard állomáson megpróbálták kicsalogatni. Mivel ezzel nem jártak sikerrel, a vadőrök kénytelenek voltak az állatot lelőni.

Az Aftonbladet és Expressen svéd lapok videófelvételeket tettek közzé arról, ahogy az állat a felszínen futó sínpárok mentén szalad végig.

Az 1964-ben megnyitott stockholmi piros metróvonalnak 36 állomása van.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Orbán: ha nem vagyunk elég radikálisak, nem lesz miből engedni

Orbán: ha nem vagyunk elég radikálisak, nem lesz miből engedni

Orbán Viktor a Külügyi Intézet 50. születésnapján megtartott beszédében arról beszélt, hogy Magyarországon vissza kell térni a miniszterelnök-központú külpolitika hagyományaihoz. Bírálta az előző kormányok „merjünk kicsik lenni” elvét, és szerinte Magyarországnak ambiciózusabb célokat kell kitűznie maga elé a külpolitikában. Az ideálisnak vélt nemzeti érdek alapú külpolitikát hangsúlyozva Orbán rámutatott a rugalmasság és a radikalizmus fontosságára. A radikalizmust nem csupán taktikai, hanem stratégiai eszközként is értelmezte, mint olyan politikai álláspontot, amely emeli Magyarország presztízsét és nemzetközi befolyását

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×