eur:
389.43
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának az emblémája előtt fényképezkedik egy nő a cég székháza előtt, a kaliforniai Menlo Parkban 2022. november 9-én. A Meta Platforms Inc. elbocsátja több mint 11 ezer alkalmazottját, a dolgozók mintegy 13 százalékát az egyik legnagyobb 2022-es amerikai létszámcsökkentés keretében.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Fel kell hagyjon a Facebook azzal, hogy ő jobban tudja, mint mi

Nem lesz "túlságosan okos" a tartalomszervezés.

Az EU-s szabályoknak (DSA) megfelelve hamarosan újból választható lesz a Meta közösségi szolgáltatásain, a Facebookon és az Instagramon is a tartalmak időrendben történő megjelenítése - írja a HVG.hu.

Le kell, hogy mondjanak tehát okosnak gondolt algoritmusaikról, minden bejegyzés szépen egymást követően jön majd.

A Meta már be is jelentette, hogy 1000 ember dolgozik a közelgő átállás részletein.

Az Instagram hírfolyamában egyébként már most is van mód arra, hogy csak a követett profilok tartalmait lássuk időrendi sorrendben (ezt a bal felső sarokban lévő Instagram-logót megnyomva tudjuk kiválasztani). Ennél azonban fontos, hogy nem ez az alapértelmezett: megnyitáskor mindig az algoritmus által rangsorolt hírfolyam indul el, és ezt minden alkalommal át kell állítani.

A keresés is átalakul,

lehetőség lesz arra, hogy csak a beírt kulcsszavak alapján kapjunk találatokat, ne pedig a korábbi tevékenységre vagy személyes érdeklődésre alapozva.

A Meta ígéri, tájékoztatni fogja a felhasználókat arról, hogy a mesterséges intelligencián alapuló rendszerei miként rangsorolják a tartalmakat.

A bevezetés pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban jár Amerika

Szép pluszban jár Amerika

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×