eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismerje meg a világ tíz leggazdagabb házi kedvencét!

Komoly kérdés foglalkoztatja mostanában az amerikaiakat: milyen kutyát választ lányainak Barack Obama, az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke? Az első kutyának jó dolga lesz, hiszen a 132 szobás Fehér Ház lesz az otthona - nem is beszélve a pompás kertről. Olyan luxusban azonban biztosan nem lesz része, mint azoknak a házi kedvenceknek, amelyekre milliomos gazdájuk hatalmas vagyont kapott.

A brit The Times összegyűjtötte a világ leggazdagabb háziállatait. Íme, a lista:

1. Günter IV., németjuhász

Vagyona: 90 millió font (28,5 milliárd forint)

Karlotta Liebenstein grófnő 139 millió márkás (43 millió fontos) vagyonát kedvenc kutyájára, Günter III.-ra hagyta 1991-ben bekövetkezett halálakor. Amikor az eb jobblétre szenderült, az örökség az utódjára, Günther IV-re szállt.

Az eb luxuséletét egész csapat ember szolgálja; rajtuk keresztül "vásárolta" meg többek között Madonna nyolc hálószobás miami villáját. Günternek ezen kívül vannak ingatlanai a Bahama-szigeteken, Olaszországban és Németországban is - vagyona eléri a 90 millió fontot.

Saját internetes oldalán "számol be" az életéről; láthatók itt képek arról, ahogy rajongó tekintetű, gyönyörű, fiatal bikinis hölgyek és bronzbarnára sült, izmos férfiak körében úszkál a medencében.

2. Toby Rimes, uszkár

Vagyona: 45 millió font (14,2 milliárd forint)

Toby is a felmenőitől örökölte a vagyonát. Õse 1931-ben csak 15 millió fontot örökölt Ella Wendeltől - ez a vagyon hízott azóta 45 millióra.

3. Kalu, csimpánz

Vagyona: 42,5 millió font (13,4 milliárd forint)

Kalut Patricia O'Neill, Kenmore grófnő lánya fogadta örökbe, miután rátalált egy fán Zaire-ban. Halálakor O'Neill - férjét, az egykori ausztrál úszóbajnokot alaposan megdöbbentve - egész vagyonát a majomra hagyta, mert, mint a végrendeletben fogalmazott, rettegett a gondolattól is, mi történhet a kedvencével, ha ő már nincs.

4. Pepe le Pew, Ani és Frankie, két macska és egy chihuahua

Vagyonuk: 18 millió font (5,7 milliárd forint)

Frankie, a chihuahua és a két macska: Ani és Pepe le Pew egy-egy harmadrészben örökölt meg egy tízmillió fontot érő San Diegó-i ingatlant. A gazdájuk azonban még ennél is nagyvonalúbb volt: rájuk hagyott készpénzben is 8,1 millió fontnak megfelelő összeget. Így nem kell összeveszniük, hogy tonhal konzervet vegyenek-e vagy csontot.

5. Flossie, labrador keverék

Vagyona: 3 millió font (950 millió forint)

Flossie még nem milliomos, majd csak lesz. Gazdája, Drew Barrymore ugyanis egy három millió fontot érő Beverly Hills-i ingatlant jegyeztetett be a nevére 2002-ben, hálából azért, mert felébresztette őt és a férjét, Tom Greent, és így megmentette őket a haláltól.6. Trouble, a máltai selyemkutya

Vagyona: 1,1 millió font (348 millió forint)

Leona Helmsley New York-i hotelmágnás 12 millió dollártt hagyott a kutyájára, Trouble-ra 8 milliárd dollárra becsült vagyonából - miközben a végrendelet szerint négy unokájából kettő nem kapott egy fillért sem. Az emberutódok azonban nem hagyták annyiban a dolgot, beperelték a kutyát, amely a bíróság döntése értelmében kénytelen volt "lemondani" tízmillióról a kétlábúak javára.

A maradék is bőven elég szerencsére arra, hogy Trouble luxusban élhessen élete végéig. Pedig a költségei sem csekélyek: évi 190 ezer dollárt emésztenek fel. Ebből százezer megy a biztonsági személyzetre, hatvanezer a gondozók bérére, nyolcezer szőrápolásra és 1200 dollár ételre.

7. Tinker, macska

Vagyona: 450 ezer font (143 millió forint)

Tinker, a nyolcéves londoni kandúr özvegy gazdájától, Margaret Layne-től örökölte a vagyonát; az asszony találta meg annak idején a kóbor jószágot. Tinker egy három hálószobás harrow-i ház és százezer fontos befektetés tulajdonosa. Van azonban az örökségnek feltétele is: Tinker soha többé nem kóborolhat el. Ha Tinker örökre elhagyja az ingatlant, akkor mindent elveszít.

8. Tina és Kate, a két collie keverék

Vagyonuk: 450 ezer font

Tina és Kate örökölte gazdájuk, Nora Hardwell házát és öt holdas birtokát. A végrendelet előírja azt is, hogy egy gondozót kell alkalmazni melléjük, akinek a dolga az is, hogy a ház mindig tiszta legyen.

9. Silverstone, a teknős és barátai

Vagyonuk: százezer font (32,6 millió forint)

Silverstone-re és a macskákra százezer fontot és egy essexi házat hagyott a gazdájuk, Christina Foyle, egy londoni könyváruház tulajdonosa. Õ nem esett túlzásba, hiszen a vagyona elérte az 59 millió fontot. A százezer fontból fizetik az asszony egykori mindenesét, aki ma is gondoskodik az állatokról.

10. Az anyakirályné állatai

Vagyonuk: fejenként nyolcezer font (2,5 millió forint)

II. Erzsébet királynő édesanyja halála után is 150 Aberdeen Angus szarvasmarháról és 200 Cheviot birkáról gondoskodik. Hárommillió fontot hagyott abból a célból, hogy a Castle of Mey farmot rendben tartsák, ahol a marhákon és a birkákon kívül élnek még kecskék, disznók, csirkék, kacsák, nyulak és két papagáj is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×