eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

Gere Attila az Év borásza nemzetközi díj jelöltjei között

Gere Attila villányi borász bekerült a német Wein Gourmet Magazin Év borásza nemzetközi díjának jelöltjei közé, győztest jövő tavasszal hirdetnek. A borász azt reméli a jelöléstől, hogy a világban megismerik a magyar bort, amelyet eddig alsó kategóriás italként tartottak számon.

A Wine Awards 2009 díjakat március 28-án adják át a németországi Bergisch Gladbachban, s az ünnepségre meghívták a magyar borászt is. A díjnak, amelyet hetedik alkalommal ítélnek oda, először van magyar jelöltje Gere Attila személyében.

"Nagyon meglepett a hír, hiszen azt sem tudom, kik és milyen szempontok alapján jelöltek. Ugyan sok német vendég járt már pincészetemben és vettek részt borkóstolón, de Németországban még komoly kereskedővel sem állok kapcsolatban, aki ott boraimat forgalmazná" - mondta a termelő, akit a magazin a bordeuax-i típusú vörösborainak köszönhetően az egyik legismertebb, legjelentősebb magyar borászként jellemez.

Gere Attila borai több mint 20 Michelin-csillagos európai étterem borkínálatát gazdagítják. A borász úgy véli: a sikert talán annak köszönheti, hogy a fogyasztók és a szakma egyre inkább értékeli a minőségi bortermelésért folytatott munkát.

A Magyarországon 1994-ben az Év bortermelőjének választott borász családi vállalkozásban, negyven alkalmazottal 60 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik, termékei 90 százaléka Magyarországon, 10 százaléka külföldön kerül forgalomba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×