eur:
393.8
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Új tanács: ne másszanak létrára a tűzoltók!

A létrára mászás veszélyeire figyelmeztették a minap Anglia Humberside grófságának tűzoltóit, a munkabiztonsági törvény ugyanis szigorúan szabályozza a létrák használatát.

Az Anglia északkeleti részén fekvő Hull városa és környéke tűzoltóinak körében nem kis értetlenséget váltott ki, amikor feletteseik elkezdték felülvizsgálni a létrák használatának szabályait.

Nem arról van szó azonban, hogy ezentúl ne mászhatnának fel a lángokban álló épületekben rekedt emberekért a tűzoltók. A vezetők azt szeretnék, ha beosztottaik a füstriasztókat szerelnék fel más módon.

Ezt a szolgáltatást ingyen kínálja a helyi tűzoltóság, és a tűzoltók általában a létráikon felmászva szerelik fel a berendezést.

A tűzoltó szakszervezet egyik vezetője szerint biztonságosabb lenne, ha kollégái egy állványon végeznék el a szerelést.

Kijelentése nem aratott túl nagy sikert a megszólítottak körében, akik nem tartják veszélyesnek a bevált létrákat, és tavaly 15 ezer füstjelző berendezést szereltek fel.

A munkabiztonsági törvény szerint minden munkaadónak a lehető legbiztonságosabb eszközöket kell biztosítania alkalmazottai számára, és a két méternél nagyobb magasság már veszélyesnek számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×