eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Le akarják fizetni a gyógyszerkísérlet áldozatait

Ötezer fontot, azaz kevesebb, mint 2 millió forintot ajánlott fel pácienseinek az a gyógyszergyár, amelynek legújabb készítményének tesztelésekor több résztvevő kómába esett. A betegek nem fogadják el a pénzt.

A kísérletben nyolcan vettek részt, közülük hatan súlyos állapotba kerültek. Felépülésük továbbra is bizonytalan, elképzelhető, hogy immunrendszerük is erősen károsodott. A gyógyszert reumatikus betegségek kezelésére fejlesztették ki.

A vállalat most 5000 fontot ajánlott fel nekik, feltéve, ha peren kívül meg tudnak egyezni.

Néhány napja azonban kiderült, hogy egyikük állapota igen súlyos. A 20 éves Ryan Wilson kezéről és lábáról is elveszítheti az ujjait. A fiú 2000 fontért vett részt a kísérletben, az összeget jogosítványának megszerzésére és nyaralásra akarta fordítani. Három hetet töltött kómában, és még mindig kórházban van.

A páciensek nem fogadják el a felajánlást.

Az orvosok sem tudják, mit tegyenek

Reuma, fehérvérűség és sclerosis multiplex elleni gyógyszer lenne a TGN 1412, amit egy kis németországi, würzburgi laboratórium kapacitáshiány miatt egy angol céggel karöltve akart kipróbálni. A nyúl- és majomkísérleteket káros mellékhatások nélkül végezték el.

A kórház tanácstalan és a világ összes szakorvosát arra kéri, küldjenek javaslatokat gyógymódra. Az orvosok küzdenek a heveny gyulladás ellen és próbálják működtetni a szerveket.

A méreg összetétele azonban ismeretlen, ezért nem tudják, milyen ellenmérget alkalmazzanak. Abban reménykednek, hogy mivel előzőleg teljesen egészséges, fiatal férfiakról van szó, szervezetük legyőzi a mérgezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×