eur:
394.24
usd:
361.08
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Sad and lonely senior gray-haired Caucasian woman talking on the mobile phone, receiving bad news. Loneliness and aging concept
Nyitókép: Gligatron/Getty Images

Szépen feküdtek a földön az unokázós keményfiúk

Négy unokázós csalót vettek őrizetbe a budapesti rendőrök.

Az elfogásukól videó is készült, ezt is bemutatták a rendőrök.

Ami a történetük illeti, egy magát rendőrnek kiadó ismeretlen 2024. július 17-én Budapest I. kerületében vezetékes telefonon hívott fel egy idős asszonyt, akitől az unokája által okozott közlekedési baleset miatt kért „óvadékot”.

Az összegyűjtött 1,3 millió forintért és százötvenezer forint értékű ékszerért egy férfi és egy nő érkezett, azonban a nő ekkor gyanút fogott, és az összekészített csomagot mégsem adta át.

A feltételezett elkövetőket később azonosították és augusztus 7-én elfogták. A 37 éves D. Krisztiánt és a 48 éves B. Ferencnét őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Egy másik eset

Vezetékes telefonján kapott hívást egy idős nő a II. kerületben 2024. július 23-án este. Valaki egy angliai számról telefonált, mondván, hogy rendőr, és pénzt kért, mert „a sértett fia balesetet okozott”. A rémült asszony 1,4 millió forintot és egymillió forint értékű ékszert adott át a lakásánál megjelenő idegennek.

A BRFK nyomozói azonosították az egyik feltételezett elkövetőt, akit a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival augusztus 5-én este elfogtak a VII. kerületben.

A 36 éves P. Józsefet csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Ugyanezért vonták kérdőre a vele lévő O. Károlyt, akiről azt feltételezik, hogy augusztus 2-án a XVII. kerületben követett el unokázós csalást. Ebben az esetben is egy idős nőt hívott fel egy magát rendőrnek kiadó ismeretlen, és azt állította, hogy a hívott unokaöccse súlyos közlekedési balesetet okozott, de jó pénz ellenében letartóztatás helyett házi őrizetbe kerülhet. A csalók utasításainak megfelelően

az asszony a lakása előtt egymillió forintot adott át.

A nyomozás adatai szerint a két férfi a XI. és a XII. kerületben elkövetett hasonló bűncselekményekkel is összefüggésbe hozható. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
Márton Viviana olimpiai bajnok

Márton Viviana olimpiai bajnok

A 18 éves tekvondós remek versenyzéssel győzte le szerb ellenfelét a párizsi döntőben. Döntő menetre sem volt szüksége.

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×