eur:
397.89
usd:
364.18
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Nyitókép: Pexels.com

Skandináv krimi? - Nem tértek haza mindketten a vitorlásversenyről

A svéd hatóságok azzal gyanúsítanak egy német vitorlázót, hogy egy norvégiai versenyről visszatérőben a svéd partok közelében meggyilkolta vitorlástársát.

Egy elhaladó hajóból egy tengeren hányódó embert vettek észre még csütörtökön a svéd partoktól mintegy 25 kilométerre nyugatra, a Svédországot Dániától elválasztó Kattegat-szorosban. A mentőszolgálat egy 71 éves német férfit emelt ki a vízből, akit a kórházban halottnak nyilvánítottak.

A göteborgi ügyészség keddi közleménye szerint az elhunyt férfi vitorláspartnerét - egy 64 éves berlini férfit - azzal gyanúsítják, hogy vízbe fojtotta az áldozatot. A gyanúsítottat vasárnap óta vizsgálati fogságban tartják Göteborgban, mert fennáll a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének és a nyomozás tévútra vezetésének veszélye.

A férfiak egy trimaránnal - háromtestű hajóval - tartottak hazafelé a norvégiai regattáról.

A svéd hatóságok egyelőre nem közölték, miből jutottak arra a következtetésre, hogy nem baleset, hanem gyilkosság történt.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád olimpiai értékelése: tudtam, hogy nem fogok érem nélkül hazatérni
Párizs 2024

Gémesi Csanád olimpiai értékelése: tudtam, hogy nem fogok érem nélkül hazatérni

A peches egyéni szereplés után mindenképpen éremmel akart hazatérni a párizsi olimpiáról Gémesi Csanád, aki a kardcsapattal végül felállhatott a dobogóra, ezüstérmes lett. Az olimpiai dobogó mellett világ- és Európa-bajnok kardvívót kérdezte az InfoRádió.
VIDEÓ
Kurszkot támadja az ukrán hadsereg, Zelenszkij az év végéig békét akar - Híreink az ukrán frontról kedden

Kurszkot támadja az ukrán hadsereg, Zelenszkij az év végéig békét akar - Híreink az ukrán frontról kedden

Dróntámadás érte az oroszországi Morozovszk mellett található légibázist, az ukrán SzBU szerint egy orosz Szu-34-es vadászbombázót kilőttek. Közben Kijevben légi riadó volt éjjel, Oroszország a fővárost támadta. A Donbaszban egyre közelebb kerülnek az orosz támadók Pokrovszkhoz, a várostól 15 kilométerre több ukrán zászlóalj van veszélyben esetleges bekerítés miatt. Közben hadrendbe álltak az ukrán légierő F-16-osai, ezzel újabb "vörös vonalat" lépett át Kijev. A nap folyamán ukrán támadás érte Oroszország Kurszk megyéjét, páncélozott járművekkel próbáltak meg betörni a térségbe ukrán katonák. Volodimir Zelenszkij elnök arról beszélt: idén véget akar vetni a háborúnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×