eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Hacker attacking internet
Nyitókép: seksan Mongkhonkhamsao/Getty Images

Elképesztő mesével csalt ki 4 milliót egy szélhámos

Szerelmet színlelt egy szélhámos egy kazincbarcikai nőnek, majd kalóztámadásra hivatkozva több mint 4 millió forintot csalt ki tőle - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy az elkövető februárban egy közösségi oldalon ismerkedett meg a nővel. Bizalmi kapcsolatot épített ki vele, majd rövid idő elteltével üzenetekben anyagi segítséget kért - ríja a police.hu.

Arra hivatkozott, hogy a hajót, amelyen dolgozik, megtámadták a kalózok, de a kimenekítésekor sikerült két, aranyat és készpénzt tartalmazó dobozt megszereznie - ismertette az esetet a rendőrség. A csaló arra kért pénzt a nőtől, hogy postázni tudja a dobozokat - tették hozzá.

Miután már 1125 eurót (csaknem 440 ezer forintot) elutalt a sértett,

újabb üzenetek érkeztek díjemelkedésre, vámdíjak változására hivatkozva, így a nő összesen 4,3 millió forintot folyósított a csalónak.

A rendőrség ismeretlen elkövető ellen indított eljárást - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×