eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
a shadow of a hand holding bid machete knife
Nyitókép: Getty Images

Őrjöngve támadt rá egy machetével a rendőrökre egy somogyi férfi – videó

Az ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy 60 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel támadt rá a rendőrökre egy Somogy vármegyei településen.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárás keretében szerdán reggel hat óra körül nyomozó ügyészek jelentek meg egy iharosberényi férfi otthonában, hogy átkutassák a lakását. Az elrendelt kutatás mellett a korábban elkövetett bűncselekményével kapcsolatos gyanúsítotti idézést személyesen akarták átadni a nagyatádi rendőrök az érintettnek – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A kényszerintézkedés során nem működött együtt a hatóságokkal a férfi, aki ingerülten rátámadt a rendőrökre. Előbb könnyfakasztó spray-t fújt feléjük, majd a bejárati ajtónál magához vett egy 60 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést.

A feje fölé emelte a machetét, és megindult a rendőrök irányába, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, ha nem hagyják el az otthonát.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót, ő azonban nem volt hajlandó erre, ezért a rendőrök leadtak két figyelmeztető lövést. Ezt követően a férfi riadtan bement a házába, majd nem sokkal később ismét kijött kiabálva. Ekkor azzal fenyegette meg a rendőröket, hogy Molotov-koktélt készít és fel fogja őket robbantani, majd elbújt.

A fegyveres fenyegetés miatt az ügyészség értesítette a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét, végül az elkövető ellenállás nélkül megadta magát. Az elkövetőt őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, majd indítványozták a letartóztatását. A gyanúsított nem ismerte be a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×