eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Gyerekeknek is árulták a kristályt

Vádat emelt egy miskei család tagjai és ellátóik, egy jánoshalmi férfi és nő ellen a Kalocsai Járási Ügyészség, mert közel fél éven át kereskedtek pszichoaktív anyaggal – tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Kövecs Máté helyettes sajtószóvivő közölte: a vádirat szerint a miskei család tagjai – anya és lánya, valamint élettársaik – 2023 januárjától kezdték el árulni az új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályt. A tudatmódosító szerből ellátóiktól 36 alkalommal vásároltak 10-10 ezer forint értékben, majd a kristályt kisebb, alufóliába csomagolt adagokra osztották. Öt rendszeres és tizenhat alkalmi vevőjük az éppen otthon tartózkodó családtagnak egy-egy pakkért ezer forintot fizetett.

A lány és élettársa két fiatal- és egy gyermekkorú személynek is értékesített a kristályból.

A vádlottakat 2023. május 31-én egy összehangolt rendőri akció során vették őrizetbe. Az ekkor tartott kutatásokon a jánoshalmi nőtől kristályt, amfetamint és jelentős mennyiségű készpénzt, a jánoshalmi férfitől kilenc tő kendert, míg a miskei édesanyától értékesítésre szánt kristályt foglaltak le.

Az ügyészég a miskei vádlottakat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel, a lányt és élettársát emellett a 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel is, míg a jánoshalmi vádlottakat kábítószer-birtoklással is vádolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×