eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Börtönbe kerülhetnek a kenőpénzeket zsebre rakó nagylaki határrendészek

A határátkelő előtt vélt vagy valós szabálysértésekre hivatkozva külföldi járműveket állítottak le, és közölték, hogy csak készpénzért cserébe tekintenek el a bírságtól, az eljárásoktól.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsánál 8 nagylaki határrendésszel – köztük egy alosztályvezetővel – és egy román állampolgárral szemben.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az összes vádlott beismerő vallomás tett. A rendőrségnél dolgozó vádlottak hivatásos szolgálati viszonya az eljárás alatt megszűnt, közülük ketten majdnem fél évig voltak letartóztatásban.

A vádirat szerint a nagylaki határrendészek 2022 februárja és 2022 júniusa között a határátkelő előtt rendszeresen megállítottak külföldi gépjárműveket és vélt vagy valós szabálysértésekre hivatkozva felajánlották, hogy készpénzért cserébe eltekintenek a bírság kiszabásától és a szabálysértési eljárások megindításától.

A hattárrendészek megállapodtak abban, hogy a külföldi állampolgároktól kapott kenőpénzt szétosztják egymás között.

A pénzt az egyenruhájukban vagy napszemüvegtokban, esetenként az átkelőhelyen tárolták. A vádlottaktól 4095 eurót, 1050 lejt, 355 angol fontot, 210 zlotyt és 355 ezer forint foglaltak le.

Az ügyészség vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában és a vádlottak többségére letöltendő szabadságvesztést kért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×