eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: unsplash.com

A 300 milliós adózatlan cigaretta még csak a kezdet volt – videó

Diplomata jelzéssel ellátott mikrobusszal szállították az adózatlan cigarettát azok az elkövetők, akiket a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy debreceni ingatlanban – tudatta Simon Béla alezredes, a NAV sajtóreferense.

Bűnügyi információ alapján ellenőriztek egy debreceni ingatlant a pénzügyi nyomozók a pénzügyőrökkel közösen. A portán egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakost és egy ukrán-magyar kettős állampolgárságú személyt érték tetten nagyobb mennyiségű adózatlan cigaretta pakolása közben – áll a közleményben, ami részletezi azt is, hogy amint észrevették a hatóság embereit, a gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni, de mindkét férfit sikerült elfogni.

Egyikük egy közelben lakó rendőrtiszt házának padlására bújt el, de lebukott.

Az udvaron parkoló magyar és – diplomata hatósági jelzéssel is ellátott – cseh rendszámú mikrobuszokban, valamint a házhoz tartozó garázsban 139 500 doboz, 300 millió forint értékű cigarettát találtak, amit a pénzügyőrök azonnal lefoglaltak. A diplomata hatósági jelzés használata további vizsgálat tárgyát képezi – jelezte az alezredes.

A közlemény szerint a gyanúsítottak csaknem negyedmilliárd forint vagyoni kárt okoztak a magyar költségvetésnek, ezért ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás. Az elkövetők letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén a két férfi akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×