eur:
391.06
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Frissen fogott, élő pontyot kínálnak eladásra egy haltelepen, a nyugat-lengyelországi Szczecinben 2021. december 22-én. Lengyelországban a karácsonyi menü fő fogását hagyományosan pontyból készítik.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki

Ilyen drágán kevesen fognak pontyot

A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 409 ezer forint halvédelmi bírságot és 67 hónap horgászattól való eltiltással büntetett három öreglaki embert. Tiltott hálóval fogták a pontyokat.

Csalihalfogó hálóval halászott három öreglaki pecás még májusban. A balatoni halőrök május 22-én érték őket tetten.

A három férfinél még horgászbot sem volt, csalihalfogó hálókkal a kezükben érték őket tetten. Amivel még nem is lenne baj, ha azt rendeltetésszerűen használták volna, és lett volna náluk érvényes engedéllyel - írja a Pecaverzum.

Horgászatra jogosító okmányokkal azonban nem rendelkeztek, – sőt, egyiküket korábban már eltiltották.

A hálóval kapcsolatban Országos Horgászrend kimondja, hogy az kizárólag a horgászathoz szükséges, 15 centiméternél nem nagyobb – kifogható státuszú – csalihalak gyűjtésére vehető igénybe. Az öreglaki személyek viszont egyáltalán nem a kishalakra pályáztak a csalihalfogó hálóval.

2,5 kilós, 2 kilós, és egy 6 kilós pontyot találtak náluk. 409 ezer forint halvédelmi bírságot és 67 hónap horgászattól való eltiltást szabtak ki rájuk.

A legrosszabbul a csatornából a legnagyobb pontyot kiemelő járt, akinek súlyosbította az ügyét, hogy eltiltás hatálya alatt követte el tettét. Számára 177.500 forint halvédelmi bírságot és 26 hónapos horgászattól való eltiltást állapítottak meg.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×