eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Fagyasztóban, feldarabolva végezte a német üzletember

Nem tesz jót Dél-Ázsia egyik legismertebb turistaparadicsomának, hogy egy német pénzember rejtélyes körülmények között halt meg ott.

Brutális gyilkosságról tájékoztatta a sajtót Nong Prue város rendőrkapitánya. Egy Thaiföldön egy hete eltűnt német üzletember holttestére ugyanis egy helyi családi ház fagyasztójában találtak rá, feldarabolva.

Az esetről beszámoló Index szerint az áldozat, Hans Peter Mack számlájáról nagy mennyiségű pénzt vettek ki a napokban, ami a nyomozók szerint kapcsolódhat a bűntényhez.

Az áldozat már több éve Pattayán élt helybéli feleségével és ingatlanügynökként dolgozott. Eltűnését követően az első baljós jel az volt, amikor az autóját üresen találták egy társasház parkolójában.

A rendőrség a pénzember Mercedesében oldószer nyomait mutatta ki, ami valószínűleg a bizonyítékok eltüntetésének a nyoma volt.

A 62 éves férfi családja ezt követően 86 ezer eurónak megfelelő thai bahtot ajánlott fel annak, akinek tudomása van az üzletember hollétéről.

A hatóságok végül a hét elején, helyi idő szerint este tizenegykor bukkantak a holttestre, miután elemezték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit.

A holttest helyszíni szemléje pedig komoly médiaesemény lett. Az egyik thai TV-társaság élőben közvetítette, ahogy a szakértők átkutatnak egy zsákot, amit az áldozat mellett találtak. Kiderült, hogy a zsákban egy láncfűrész és egyéb, feltehetően a bűnelkövetéshez használt tárgyak voltak. Majd a letakart holttestet és a fagyasztót is kamerák előtt tolták ki az épületből.

Egyelőre mind a gyilkos személye, mind az emberölés indítéka rejtély. Az illetékes thai rendőrkapitány szűkszavúan, de úgy fogalmazott, hogy német és thai nemzetiségű gyanúsítottakkal is számolnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×