eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
The car mechanic is changing the tire.
Nyitókép: Worayuth Kamonsuwan/Getty Images

Gumicserénél bukott le a magánnyomozó

A balassagyarmati ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat emelt egy magándetektív ellen, aki nyomkövetőt helyezett egy nógrádi férfi autójára.

A vádirat szerint a magánnyomozóként dolgozó Pest vármegyei férfi 2022 tavaszán megbízást kapott arra, hogy egy balassagyarmati férfi mozgását megfigyelje.

Ennek érdekében a megfigyelt férfi munkahelye előtt leparkolt személygépkocsi aljára egy mágneses, SIM-kártyával és akkumulátorral működő jeladót rögzített fel.

A megfigyelt férfinak egy autószerelő szólt, amikor gumicserére vitte hozzá az autóját.

A megfigyelt ezek után szólt a rendőrségnek, akik a jeladó SIM-kártyájának adatai alapján tudták beazonosítani a magánnyomozót.

A jogszabályok szerint ezt nem tehette volna meg a nyomozó, ezért az ügyészség tiltott adatszerzés bűntettével vádolta meg a cselekmény elkövetését elismerő férfit, és indítványozta, hogy a bíróság közérdekű munka büntetést szabjon ki vele szemben.

(Fotónk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×