eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Megvesztegethető orvosra és társára csaptak le a rendőrök

Megvesztegetett egy házaspár egy Pest vármegyei háziorvost, aki az elmúlt másfél évben mintegy ezer alkalommal írt fel nekik vényköteles nyugtatókat.

A rendőrség honlapján azt írják, hogy a 66 éves orvost és 59 éves asszisztensét vesztegetés elfogadásával, az 54 éves pácienst és 49 éves feleségét pedig vesztegetéssel gyanúsítják.

A gyanú szerint a háziorvos a köpenyébe csúsztatott ezresekért cserébe vényköteles gyógyszerekből a felírható mennyiség többszörösét írta fel a házaspárnak: alkalmanként és fejenként 3-8 doboz nyugtató hatású tablettát. A közlés szerint az asszisztensnek is jutott a pénzből.

Az orvost és asszisztensét más ügyekkel is gyanúsítják:

orvosi igazolásokért, beutalókért, vérvétel elvégeztetéséért, illetve elvégzéséért, gyógyszerfelírásért, valamint egyszerű tanácsadásért is pénzt fogadtak el.

Becslések szerint több százezer forintot gyűjtött össze az orvos a vesztegetés elfogadásával.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi felügyeletbe került orvos, valamint szabadlábon védekező asszisztense ellen vesztegetés elfogadása, a bűnügyi felügyeletbe került férj, valamint szabadlábon védekező felesége ellen vesztegetés megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

A vesztegetők száma feltehetően bővülni fog, ahogyan az orvos által elkövetett vesztegetés elfogadásáé is - tették hozzá, de azt nem mondták meg, hogy miképpen bukott le az orvos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×