eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

A rendőrség elől a darkneten sem találtak búvóhelyet - videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 17 ember ellen, aki internetes chatszobában bonyolította drogügyleteit.

A főügyészség közölte: egy 29 éves férfi 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott, 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

A vádlott egy internetes üzenetküldő applikációt használva olyan zárt csoportot hozott létre, amelynek tagjai - köztük az ügy többi vádlottja - egymás között adták-vették a kábítószert. A droghálózatot működtető vádlott - aki a szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó élettársával együtt a csoport adminisztrátora is volt - a chates felületen osztotta meg az általa eladásra kínált kábítószerekre vonatkozó információkat, illetve azokról többször fényképeket is csatolt.

Legalább 40 vevője volt a férfinek, közülük többen viszonteladók, akik a drog egy részét továbbértékesítették saját vásárlóiknak. Voltak olyan csoporttagok, akiktől viszont ő maga szerezte be az eladásra szánt kábítószereket - írták.

A csoport az ügyészség szerint úgy működött, hogy az értékesítők beírhatták a chates felületre, éppen milyen kábítószerrel rendelkeznek, akik pedig vásárolni akartak, megjelölhették, milyen fajta kábítószert keresnek. A vevők és az eladók közötti konkrét üzletkötés már jellemzően privát üzenetekben történt, amelyekben egyeztették a kábítószerügylet részleteit, a kábítószer mennyiségét és árát, illetve az átadás helyét és idejét.

A csoport egyes tagjai az általuk értékesített kábítószer egy részét az úgynevezett darkneten keresztül, külföldről szerezték be.

Ezen túlmenően a chatszobát létrehozó 29 éves férfi az egyik közösségi oldalon egy mintegy 1300 emberből álló csoportot is működtetett, amelynek tagjai megoszthatták egymással a kábítószerrel kapcsolatos tapasztalataikat.

A nyomozók 2020 novemberében egyszerre több helyszínen csaptak le a droghálózat tagjaira, több kilogramm kábítószert, valamint a kábítószer-kereskedelemből származó több millió forintot is lefoglaltak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×