eur:
368.92
usd:
342.54
bux:
49282.16
2023. június 8. csütörtök Medárd
Nyitókép: Pixabay

A rendőrség elől a darkneten sem találtak búvóhelyet - videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 17 ember ellen, aki internetes chatszobában bonyolította drogügyleteit.

A főügyészség közölte: egy 29 éves férfi 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott, 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

A vádlott egy internetes üzenetküldő applikációt használva olyan zárt csoportot hozott létre, amelynek tagjai - köztük az ügy többi vádlottja - egymás között adták-vették a kábítószert. A droghálózatot működtető vádlott - aki a szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó élettársával együtt a csoport adminisztrátora is volt - a chates felületen osztotta meg az általa eladásra kínált kábítószerekre vonatkozó információkat, illetve azokról többször fényképeket is csatolt.

Legalább 40 vevője volt a férfinek, közülük többen viszonteladók, akik a drog egy részét továbbértékesítették saját vásárlóiknak. Voltak olyan csoporttagok, akiktől viszont ő maga szerezte be az eladásra szánt kábítószereket - írták.

A csoport az ügyészség szerint úgy működött, hogy az értékesítők beírhatták a chates felületre, éppen milyen kábítószerrel rendelkeznek, akik pedig vásárolni akartak, megjelölhették, milyen fajta kábítószert keresnek. A vevők és az eladók közötti konkrét üzletkötés már jellemzően privát üzenetekben történt, amelyekben egyeztették a kábítószerügylet részleteit, a kábítószer mennyiségét és árát, illetve az átadás helyét és idejét.

A csoport egyes tagjai az általuk értékesített kábítószer egy részét az úgynevezett darkneten keresztül, külföldről szerezték be.

Ezen túlmenően a chatszobát létrehozó 29 éves férfi az egyik közösségi oldalon egy mintegy 1300 emberből álló csoportot is működtetett, amelynek tagjai megoszthatták egymással a kábítószerrel kapcsolatos tapasztalataikat.

A nyomozók 2020 novemberében egyszerre több helyszínen csaptak le a droghálózat tagjaira, több kilogramm kábítószert, valamint a kábítószer-kereskedelemből származó több millió forintot is lefoglaltak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 8. 14:31
×
×
×
×