eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Máris döntött a bíróság a József körúti gázoló ügyében

Egy villamosra váró gyalogos volt a halálos áldozat.

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a Magyarországon tartózkodási hellyel rendelkező külföldi férfinak a letartóztatását, aki gyanú szerint a Baross utcai villamosmegállóban halálra gázolt egy gyalogost.

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint megalapozott a gyanú, hogy a terhelt vasárnap éjjel két órakor a Baross utcai kereszteződésnél elvesztette uralmát a gépkocsija felett, ami megcsúszott, majd a villamosmegálló utasvárójának ütközött és halálra gázolt egy ott tartózkodó gyalogost.

Ismertetésük szerint a kocsi ezután tovább sodródott, végül egy villanyoszlopnak csapódva állt meg. A rendőrök által a helyszínen elvégzett légalkoholmérés a gyanúsítottnál pozitív eredményt mutatott, a sofőr a helyszínen elismerte, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott - tették hozzá.

A bíróság közölte, hogy a gyanúsított cselekménye - bizonyítottság esetén - halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megállapítására lehet alkalmas.

Úgy folytatták, hogy az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt a férfi letartóztatását indítványozta.

"Figyelemmel arra, hogy a terhelt cselekménye a szakértői vizsgálat eredményétől függően súlyosabban is minősülhet, illetve

a terhére rótt bűncselekmény köre is bővülhet

- így a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke is nőhet -, ezért alappal lehet tartani attól, hogy a terhelt jelenléte az eljárás során kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható" - indokolt a bíróság azt is jelezve, hogy végzésük végleges.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×