INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

embercsempészet

tűz

jármű

Migránsokkal teli, lángoló furgon zárjába törte bele a kulcsot

Migránsokkal teli, lángoló furgon zárjába törte bele a kulcsot

Infostart

Miután a jármű füstölögni kezdett, a rendőrök igazoltatták a férfit. A raktérben több migránst szállított az embercsempész, de beletörte a kulcsot a jármű rakterébe, ezért kézzel kellett szétfeszíteni az ajtót.

Emberölés kísérlete és embercsempészés miatt vádat emelt az ügyészség egy embercsempész bűnszervezetnek dolgozó férfival és élettársával szemben – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A 19 éves budapesti férfi és az élettársa 2021 februárjától Szíriából Magyarországra érkező menekültek Ausztriába csempészésében vettek részt szállítóként egy bűnszervezetben. A bűnözői csoport egyik szervezője és irányítója a férfi egyik gyerekkori ismerőse volt. A telefonon küldte az utasításait az embercsempésznek, a sikeres szállításokért járó összegeket pénzátutalási rendszeren keresztül küldte el a vádlottaknak. Ennek feltétele az volt, hogy a migránsok beszállását és a végpontra érkezését videóval igazolják.

Az első hónapban négy fuvar során több mint 40 határsértőt szállítottak Kőszeg és Mosonmagyaróvár térségébe, amelyért csaknem 1,5 millió forintot kaptak.

A páros 2021. március 1-jén hajnalban nyolc szír állampolgárt, köztük egy gyermeket vettek fel Katymár közelében a bérelt furgon ülések nélküli rakterébe. Bezárták a jármű hátsó ajtaját, és az M9-es autópályán Szekszárd felé indultak. Útközben műszaki hiba miatt a kisteherautó motorteréből füst szállt fel, ezért félreálltak, amikor a Tolna megyei járőrök igazoltatták őket.

A rendőrök kérdésére a férfi közölte: a hátsó ajtók beszorultak, nem nyithatók és nincs semmi a raktérben. Ekkor már erőteljes füst áramlott, és lángok csaptak fel a motortérben. A rendőrök elkérték a raktár kulcsát, de a férfi határozott mozdulattal beletörte a zárba, számolva azzal, hogy a raktérben ragadt emberek a tűzben életüket vesztik.

A füst időközben átterjedt az utastérre, a jármű eleje lángolt, beterítette az utasfülkét, és a szélvédő szétdurrant. A raktérből kiabálás, dörömbölés hallatszott, ezért a járőrök megpróbálták kézi erővel kifeszíteni az ajtót. Mindkét vádlott látta a történteket, ennek ellenére a szalagkorlátnak támaszkodva közönyösen nézték végig a küzdelmet. A férfi ráadásul egy képüzenetet is küldött megbízójuknak az égő autóról.

Forrás: Police.hu.
A leégett jármű raktere. Forrás: Police.hu.

Az ügyészség a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, és élettársával együtt bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018