eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Police.hu

Migránsokkal teli, lángoló furgon zárjába törte bele a kulcsot

Miután a jármű füstölögni kezdett, a rendőrök igazoltatták a férfit. A raktérben több migránst szállított az embercsempész, de beletörte a kulcsot a jármű rakterébe, ezért kézzel kellett szétfeszíteni az ajtót.

Emberölés kísérlete és embercsempészés miatt vádat emelt az ügyészség egy embercsempész bűnszervezetnek dolgozó férfival és élettársával szemben – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A 19 éves budapesti férfi és az élettársa 2021 februárjától Szíriából Magyarországra érkező menekültek Ausztriába csempészésében vettek részt szállítóként egy bűnszervezetben. A bűnözői csoport egyik szervezője és irányítója a férfi egyik gyerekkori ismerőse volt. A telefonon küldte az utasításait az embercsempésznek, a sikeres szállításokért járó összegeket pénzátutalási rendszeren keresztül küldte el a vádlottaknak. Ennek feltétele az volt, hogy a migránsok beszállását és a végpontra érkezését videóval igazolják.

Az első hónapban négy fuvar során több mint 40 határsértőt szállítottak Kőszeg és Mosonmagyaróvár térségébe, amelyért csaknem 1,5 millió forintot kaptak.

A páros 2021. március 1-jén hajnalban nyolc szír állampolgárt, köztük egy gyermeket vettek fel Katymár közelében a bérelt furgon ülések nélküli rakterébe. Bezárták a jármű hátsó ajtaját, és az M9-es autópályán Szekszárd felé indultak. Útközben műszaki hiba miatt a kisteherautó motorteréből füst szállt fel, ezért félreálltak, amikor a Tolna megyei járőrök igazoltatták őket.

A rendőrök kérdésére a férfi közölte: a hátsó ajtók beszorultak, nem nyithatók és nincs semmi a raktérben. Ekkor már erőteljes füst áramlott, és lángok csaptak fel a motortérben. A rendőrök elkérték a raktár kulcsát, de a férfi határozott mozdulattal beletörte a zárba, számolva azzal, hogy a raktérben ragadt emberek a tűzben életüket vesztik.

A füst időközben átterjedt az utastérre, a jármű eleje lángolt, beterítette az utasfülkét, és a szélvédő szétdurrant. A raktérből kiabálás, dörömbölés hallatszott, ezért a járőrök megpróbálták kézi erővel kifeszíteni az ajtót. Mindkét vádlott látta a történteket, ennek ellenére a szalagkorlátnak támaszkodva közönyösen nézték végig a küzdelmet. A férfi ráadásul egy képüzenetet is küldött megbízójuknak az égő autóról.

Forrás: Police.hu.
A leégett jármű raktere. Forrás: Police.hu.

Az ügyészség a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, és élettársával együtt bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×