eur:
386.89
usd:
356.4
bux:
66235.28
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Pexels

79 éves nőt vett feleségül, hogy megszerezze lakását

Feleségül vett egy mentális zavarral küzdő idős nő egy férfi. Rendőrségi ügy lett a frigyből és persze az örökségből.

Albérlőként költözött be egy férfi egy VII. kerületi ingatlanba 2018. júniusában - írja a rendőrség. A szobáért cserébe lakásfelújítási munkálatok elvégzését ígérte az akkor 79 éves főbérlőjének.

A férfi bókolással, hamis érzelmek kimutatásával közeli kapcsolatot alakított ki a mentális zavarral küzdő idős nővel, akivel végül néhány hónap múlva, 2018. augusztusában sikerült házasságot kötnie.

Két hónappal később a férfi

rábírta feleségét arra is, hogy az erzsébetvárosi lakását ajándékozza neki.

Az idős nő hamarosan meghalt és ezután a férje az örökségen a nő gyermekével osztozott, így egy vidéki ingatlant, valamint nyolcmillió forintot is örökölt. A fővárosi lakás kapcsán megkötött ajándékozási szerződést pedig - mivel a nő gondnokság alatt állt - később érvénytelennek nyilvánították.

A rendőrök elfogták a 47 éves férfit, majd csalás bűntett kísérlete, valamint csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Milliárdos negatív áramszámlákat kapnak a lakossági napelemesek – Elképesztő számokra bukkantunk

Milliárdos negatív áramszámlákat kapnak a lakossági napelemesek – Elképesztő számokra bukkantunk

Az elmúlt hónapokban jelentős összegű negatív áramszámlákat kaphattak azok a háztartási méretű napelem tulajdonosok, akik az éves szaldó elszámolás szerint nettó betáplálók voltak a hálózatba, és ez vezethetett oda rendszerszinten, hogy 2023 őszén több hónapig negatív árbevétele volt az MVM-nek a legkisebb éves fogyasztási sávban – figyelt fel az érdekes helyzetre a Portfolio. Az utóbbi két év alapján az is látszik, hogy rendszerszinten több milliárd forintos negatív áramszámlákat, azaz pénzkifizetést, kaphattak a lakossági napelemesek a túltermelés miatt, az éves szaldó áldásos hatásaként. Az adatokból olyan érdekes „trükközések” is látszanak, mint például az, hogy közvetlenül a rezsiváltozások előtt beszakadt, majd megugrott az egyetemes áramszolgáltató árbevétele, amit részben az a fogyasztói mentalitás magyarázhat, hogy „inkább kétszeres áramárat fizetek, mint hétszeres gázárat”.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×