eur:
392.8
usd:
367.99
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

79 éves nőt vett feleségül, hogy megszerezze lakását

Feleségül vett egy mentális zavarral küzdő idős nő egy férfi. Rendőrségi ügy lett a frigyből és persze az örökségből.

Albérlőként költözött be egy férfi egy VII. kerületi ingatlanba 2018. júniusában - írja a rendőrség. A szobáért cserébe lakásfelújítási munkálatok elvégzését ígérte az akkor 79 éves főbérlőjének.

A férfi bókolással, hamis érzelmek kimutatásával közeli kapcsolatot alakított ki a mentális zavarral küzdő idős nővel, akivel végül néhány hónap múlva, 2018. augusztusában sikerült házasságot kötnie.

Két hónappal később a férfi

rábírta feleségét arra is, hogy az erzsébetvárosi lakását ajándékozza neki.

Az idős nő hamarosan meghalt és ezután a férje az örökségen a nő gyermekével osztozott, így egy vidéki ingatlant, valamint nyolcmillió forintot is örökölt. A fővárosi lakás kapcsán megkötött ajándékozási szerződést pedig - mivel a nő gondnokság alatt állt - később érvénytelennek nyilvánították.

A rendőrök elfogták a 47 éves férfit, majd csalás bűntett kísérlete, valamint csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×